Έχετε Αϋπνίες; Με ΑΥΤΟ το απλό Κόλπο, θα Κοιμηθείτε σαν Πουλάκι. Δοκιμάστε το Σήμερα!

Αυτή η μέθοδος ονομάζεται “4-7-8”. Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

1. Εισπνεύστε ήρεμα από την μύτη για 4 δευτερόλεπτα.
2. Κρατήστε την αναπνοή σας για 7 δευτερόλεπτα.
3. Εκπνεύστε αργά από το στόμα για 8 δευτερόλεπτα.

Πώς λειτουργεί

Μπορεί να σας φαίνεται να παράξενο, αλλά όντως πιάνει. Όταν έχετε άγχος, το ποσοστό αδρεναλίνης στο αίμα αυξάνεται και η αναπνοή σας γίνεται πιο γρήγορη και ελαφριά. Αυτή η άσκηση αναπνοής λειτουργεί σαν ηρεμιστικό. Αναπνέοντας επίτηδες πιο αργά αναγκάζετε τον καρδιακό παλμό να γίνει πιο αργός και ηρεμείτε πιο γρήγορα. Είναι απλή φυσιολογία!

Η ίδια άσκηση βοηθά και το μυαλό να ηρεμήσει, επειδή επικεντρώνετε την προσοχή σας στην αναπνοή. Δεν το συνειδητοποιείτε, αλλά εκείνη την στιγμή το κεντρικό νευρικό σύστημα μειώνει σταδιακά την δραστηριότητα του και τα συναισθήματα άγχους εξαφανίζονται. Οποιοσδήποτε νευρολόγος μπορεί να σας το επιβεβαιώσει.

Το αποτέλεσμα είναι ότι χαλαρώνει ολόκληρο το σώμα. Όσον αφορά την ταχύτητα και την ισχύ της άσκησης, είναι σαν αναισθητικό. Ο Andrew Weil, γιατρός του Χάρβαρντ, ανακάλυψε ότι αυτή η μέθοδος είναι γνωστή στους γιόγκι εδώ και αιώνες. Την χρησιμοποιούν κατά τον διαλογισμό για να πετύχουν το τέλειο στάδιο χαλάρωσης. Φυσικά, είναι εντελώς αβλαβής.

Γιατί σας είναι χρήσιμη αυτή η τεχνική

Αν ξυπνάτε στην μέση της νύχτας γιατί σας ενοχλεί κάτι, μπορεί να βοηθήσει. Το ίδιο ισχύει και αν αισθάνεστε αγχωμένοι πριν από κάποιον διαγωνισμό ή σημαντικό γεγονός. Αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε!

Εσείς θα τη δοκιμάσετε;

Credit: brightside.me

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας