Έχεις υγιή πνευμόνια; Χάρισε την ανάσα σου για καλό σκοπό

Ξεκίνησε χθες η εκστρατεία ευαισθητοποίησης «Χαρίζω την ανάσα μου», η οποία στοχεύει να υπογραμμίσει τη σημασία των «υγιών» πνευμόνων και την αξία της ανάσας μας.

Σύμφωνα με τον Συντονιστή Διευθυντή της 6ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μιχάλη Τουμπή, στόχος είναι να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για τον πρακτικό αντίκτυπο των αναπνευστικών νοσημάτων στην υγεία μας, να τονιστεί η σημασία της πρόληψης, αλλά και να δημιουργηθούν δύο παιδικές χαρές «πνεύμονες» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος εξέφρασε και την απογοήτευσή του για τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στη χώρα μας, καθώς εάν μπορούσαμε να σταματήσουμε το κάπνισμα, θα λύναμε το πρόβλημα των αναπνευστικών νοσημάτων, τα οποία κατά 95% οφείλονται στο κάπνισμα και κατά 5% σε άλλους παράγοντες.

Η καμπάνια «Χαρίζω την Ανάσα μου», ζητά από όλους μας να φουσκώσουμε ένα πορτοκαλί – το χρώμα της αισιοδοξίας – μπαλόνι, να τραβήξουμε μια φωτογραφία και να την «ανεβάσουμε» στο Instagram με το #xarizoanasa.

Από την συνέντευξη για την καμπάνια δεν έλειψαν και μέλη του καλλιτεχνικού στερεώματος. Παραβρέθηκαν, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, καθώς και ο μουσικός και ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης.

Χαρίζοντας την ανάσα μας λοιπόν μπορούμε να ισχυροποιήσουμε τα μηνύματα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για τα αναπνευστικά νοσήματα καθώς και να ενημερωθούμε ώστε να αναγνωρίζουμε τα συμπτωμάτων της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας και του άσθματος. Μια επίσκεψη στον ειδικό γιατρό άλλωστε αποτελεί κρίσιμο στοιχείο.

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας