Ένα πρωί παρατήρησε πως το μωρό της είχε γεμίσει κόκκινες κηλίδες! Όταν έμαθε τι ήταν, ΦΡΙΚΑΡΕ…

Δυστυχώς οι εξορμήσεις στην εξοχή δεν καταλήγουν πάντα ευχάριστα, για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι και η ιστορία που ακολουθεί και πρέπει ΟΛΟΙ οι γονείς να διαβάσουν για να προστατεύσουν τα παιδιά τους.

Όταν η Karen McGregor παρατήρησε κόκκινα εξανθήματα στο σώμα του παιδιού της στην αρχή σκέφτηκε κάποια αλλεργία, όταν όμως άρχισαν να εξαπλώνονται κάλεσε αμέσως τον γιατρό. Όπως είπε και ο ίδιος, δεν είχε ξαναδεί κάτι παρόμοιο σε τόσο μικρό παιδί.

“Μεταναστευτικό” ερύθημα

Πως εμφανίζεται: Με τη μορφή κόκκινου εξανθήματος στο δέρμα, όταν αυτό έχει μολυνθεί από το μικρόβιο Borrelia (μπορρέλια). Κύριο χαρακτηριστικό του μεταναστευτικού ερυθήματος είναι ότι όσο μεγαλώνει σε διάμετρο, τόσο το χρώμα του δέρματος στο κέντρο του γίνεται πιο ανοιχτό, ενώ δεν έχει άλλα συμπτώματα.

Τι είναι: Πρόκειται για μόλυνση (νόσος Lyme) που μπορεί να προκληθεί μετά από τσίμπημα ενός σπάνιου τσιμπουριού (ονομάζεται τσιμπούρι ιξώδης και έχει μέγεθος κεφαλιού καρφίτσας). To μεταναστευτικό ερύθημα εμφανίζεται μέσα σε 3 μήνες και συχνά ακόμα και μέσα σε 3 εβδομάδες μετά το τσίμπημα. Ταυτόχρονα με το εξάνθημα ή και αρκετό καιρό μετά μπορεί να εμφανιστούν και άλλα συμπτώματα (π.χ. πυρετός, πόνοι στις αρθρώσεις, πονοκέφαλος, κόπωση).

Τι μπορείτε να κάνετε: Είναι σημαντικό όταν βρίσκεστε στην εξοχή να ελέγχετε σχολαστικά το παιδί για τυχόν προσκολλημένα τσιμπούρια επάνω του. Έτσι, αν υπάρχει τσιμπούρι και αφαιρεθεί εγκαίρως, ακόμα και αν πρόκειται για το τσιμπούρι ιξώδης, δεν θα κινδυνέψει από την εισβολή του μικροβίου στο δέρμα του. Και αυτό γιατί τις περισσότερες φορές το μικρόβιο από το συγκεκριμένο τσιμπούρι δεν μεταδίδεται αμέσως μετά το τσίμπημα στο ανθρώπινο σώμα, αλλά μόνο αρκετές ώρες έως και μιάμιση μέρα αργότερα. Όσον αφορά στη θεραπεία, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η νόσος θεραπεύεται με αντιβιοτικά. [via]

Η Karen δημοσίευσε τις παρακάτω φωτογραφίες στο Facebook, θέλοντας να περάσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σε όλους τους γονείς.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο για να ενημερωθούν και άλλοι γονείς!

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας