Έκοψε τον Ανανά σε Φέτες και τις έβαλε σε Βάζα γεμάτα νερό. Ο λόγος; Ο,τι Καλύτερο για την Υγεία!

O ανανάς είναι ένα τροπικό φρούτο πλούσιο σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την υγεία. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και βρομελίνη, οι οποίες συμβάλουν σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού.

Το νερό με εκχύλισμα ανανά είναι πολύ ευεργετικό, γιατί μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το πρήξιμο και τον πόνο στις αρθρώσεις, να χάσετε βάρος και να τονώσετε το ανοσοποιητικό σύστημα.

Καλό είναι να το καταναλώνετε κάθε πρωί με άδειο στομάχι. Θα χαρίσει στο σώμα ενέργεια και θα βελτιώσει την διάθεση σας μέσα στη μέρα. Διαβάστε μερικά ακόμα οφέλη που προσφέρει:

Βελτιώνει την υγεία του θυρεοειδή: Το ρόφημα αυτό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ιώδιο και βρομελίνη, τα οποία τονώνουν την λειτουργία του θυρεοειδούς και αποτρέπουν σχετικά προβλήματα. Βελτιώνει την πέψη: Η βρομελίνη βοηθά στην πέψη, ιδιαίτερα των πρωτεϊνών.

Μειώνει τα παράσιτα στο έντερο: Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση νερού με εκχύλισμα ανανά για τρεις μέρες στη σειρά απομακρύνει τα παράσιτα και τα σκουλήκια από το έντερο.

Καταπολεμά την φλεγμονή: Οι ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της βρομελίνης ανακουφίζουν τις φλεγμονές στο σώμα και αποτοξινώνουν τους ιστούς και τα όργανα. Η κατανάλωση του ροφήματος αυτού σε καθημερινή βάση θεραπεύει τα τραύματα και τις φλεγμονώδεις παθήσεις, όπως η αρθρίτιδα.

Δυναμώνει τα δόντια και τα ούλα: Το ρόφημα αυτό είναι πλούσιο σε ασβέστιο, που είναι πολύ σημαντικό για τα οστά και τα δόντια.
Εξισορροπεί τα επίπεδα ηλεκτρολυτών: Το νερό με εκχύλισμα ανανά είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο, το οποίο εξισορροπεί τα επίπεδα ηλεκτρολυτών και καταπολεμά την κούραση.

Εξουδετερώνει τα βαρέα μέταλλα και τις τοξίνες από το σώμα: Τα ειδικά ένζυμα και αντιοξειδωτικά που περιέχει αυτό το ρόφημα αποτοξινώνουν το σώμα και εξουδετερώνουν τα βαρέα μέταλλα.

Προλαμβάνει τον καρκίνο: Έρευνα έδειξε ότι η βρομελίνη είναι πιο αποτελεσματική από την 5-φθοροουρακίλη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται συχνά στη χημειοθεραπεία. Βελτιώνει την όραση: Η υψηλή περιεκτικότητα σε β-καροτίνη βελτιώνει την όραση, αφού είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Βοηθά στην απώλεια βάρους: Αυτό το φρούτο είναι ισχυρό διουρητικό κι έτσι απομακρύνει το περιττό νερό από το σώμα ενώ θεραπεύει και την κατακράτηση υγρών. Ενισχύει τον μεταβολισμό, βοηθώντας έτσι στην διαδικασία απώλειας βάρους.

Ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι 3 ή παραπάνω μερίδες ανανά τη μέρα μειώνουν τον κίνδυνο προβλημάτων όρασης που έρχονται με την υγεία, όπως ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας, που είναι η κύρια αιτία τύφλωσης στους ηλικιωμένους.

Πώς να το ετοιμάσετε:

Υλικά:

-1 ανανά μεσαίου μεγέθους
-6 φύλλα μέντας
-1 λίτρο νερό

Οδηγίες:

Καθαρίστε τον ανανά και κόψτε τον σε μικρά κομμάτια. Μετά ρίξτε το νερό σε ένα βάζο και προσθέστε τον κομμένο ανανά. Στην συνέχεια προσθέστε φύλλα μέντας, κλείστε το βάζο και βάλτε το στο ψυγείο για 8-10 ώρες.

Πιείτε ένα ποτήρι νερό με εκχύλισμα ανανά μόλις σηκωθείτε με άδειο στομάχι και το υπόλοιπο μέσα στη μέρα.

Απολαύστε αυτό το αναζωογονητικό ρόφημα και τα πολλαπλά οφέλη του για την υγεία!

Credit: healthyfoodhouse.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας