Απαλλαγείτε από τους Πόνους στη Μέση και τα Γόνατα κάνοντας ΑΥΤΕΣ τις 4 Ασκήσεις για μόλις 20 λεπτά τη μέρα!

Ο σωματικός πόνος και ο πόνος που είναι χρόνιος, μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στην καθημερινότητά μας και να μας κάνει να αισθανόμαστε απλά άθλια. Ανάμεσα σε όλους τους τύπους πόνου που υποφέρουν οι άνθρωποι, ο πόνος στην μέση είναι ο πιο συνηθισμένος. Είναι γεγονός, ότι περίπου το 80% ή και περισσότερο του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού, θα υποφέρει από αυτόν κάποια στιγμή στη ζωή του. Μετά από τον πόνο στη μέση, έρχεται ο πόνος στα γόνατα και τα ισχία, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με κάποιο τρόπο ή βαθμό.

Πολλές φορές η πηγή του κακού, ή ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στον επίμονο πόνο της μέσης, του ισχίου και του γονάτου, είναι τα πόδια μας. Τα δύο πράγματα στα οποία στεκόμαστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Είναι εύκολο να τα παραβλέψουμε και να τα αγνοήσουμε, αλλά εάν επιθυμούμε μια καλύτερη συνολικά υγεία και λιγότερο σωματικό πόνο, το κλειδί είναι να τα φροντίζουμε. Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να φοράμε υποστηρικτικά και άνετα παπούτσια, να τεντώνουμε τα δάχτυλά μας, να κάνουμε ένα καλό μασάζ στα πόδια και να τα γυμνάζουμε για να τους δίνουμε δύναμη που τελικά συμβάλλει στη βελτίωση της ισορροπίας.

Αν πάσχετε από χρόνιο πόνο στην μέση, το γόνατο ή το ισχίο και οι θερμοφόρες και τα φάρμακα δεν σας ανακουφίζουν, μάλλον πρέπει να δοκιμάσετε τις ακόλουθες ασκήσεις δύναμης στα πόδια. Τα ανθρώπινα πόδια, έχουν πάνω από 15.000 νεύρα και όλα συνδέονται για να σχηματίσουν ένα δίκτυο που φτάνει σε διαφορετικές περιοχές του σώματος, όπως τα κύρια όργανα και τους αδένες μας. Οι άνθρωποι έχουν διαπιστώσει, ότι κάνοντας τις απλές τεχνικές που αναλύονται παρακάτω, μπορούν να ανακουφίσουν σε μεγάλο βαθμό τον πόνο και την ταλαιπωρία που προκαλούνται από πολλές κοινές ασθένειες. Εδώ είναι οι καλύτερες ασκήσεις ποδιών που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας:

1) Αντισταθμισμένη πελματιαία κάμψη – Αυτή η άσκηση καλύπτεται πλήρως στο συνοδευτικό βίντεο που δείχνει ακριβώς πώς να την κάνετε. Αυτή, στοχεύει σε όλους τους μικρούς μύες στα πόδια σας, που είναι πιο δύσκολο να δουλέψουν. Είναι επίσης πολύ καλή όσον αφορά τη διατήρηση της ισορροπίας και την πρόληψη των τραυματισμών. Ξεκινήστε καθισμένοι σε μια καρέκλα και επεκτείνετε το ένα πόδι ευθεία μπροστά σας. Τυλίξτε μια ζώνη άσκησης γύρω από το πόδι σας, έτσι ώστε να καλύπτει τα δάχτυλα των ποδιών και να τα κρατά σταθερά. Πατήστε με τα δάχτυλά σας προς τα εμπρός πιέζοντας τη ζώνη, διατηρώντας παράλληλα και κρατώντας την σταθερά λυγισμένη για πέντε δευτερόλεπτα. Επιστρέψτε στην αρχική θέση ανάπαυσης και συνεχίστε για συνολικά 15 επαναλήψεις. Κάντε αυτό 2x / ημέρα.

2) Κύκλοι αστραγάλου – Όπως αγνοούμε τα πόδια, το ίδιο κάνουμε και με τους αστραγάλους. Ωστόσο, η ύπαρξη ισχυρών και ευέλικτων αστραγάλων είναι το κλειδί για την αποφυγή περαιτέρω πόνου στη μέση και τις αρθρώσεις, επειδή οι αδύναμοι αστράγαλοι τείνουν να σφίγγουν και αυτό οδηγεί σε αυξημένη πίεση και άλλων μερών του σώματός μας. Για αυτή την άσκηση, ξαπλώστε με την πλάτη σας και φέρετε το ένα πόδι πάνω από το κεφάλι σας. Κάντε κύκλους με τον αστράγαλο, με τη φορά των δεικτών του ρολογιού για 10 φορές. Στη συνέχεια, περιστρέψτε αριστερόστροφα για άλλες 10 φορές. Αλλάξτε πόδι και επαναλάβετε, στοχεύοντας να κάνετε την άσκηση 3x / ημέρα.

3) Πιέσεις δαχτύλων – Κάνετε αυτή την άσκηση για να βοηθήσετε την κυκλοφορία του αίματος και να ζεσταίνετε τους μύες στα πόδια σας. Ξεκινήστε σε όρθια θέση και λυγίστε ελαφρώς τα γόνατα. Λυγίστε τα δάχτυλα των ποδιών σας, κάνοντας ότι σκάβετε και ότι πιάνετε το πάτωμα. Κρατήστε για τέσσερα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αφήστε τα. Κάνετε 10 επαναλήψεις, 3 φορές την ημέρα.

4) Περπάτημα δαχτύλων – Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να χτίσετε μύες στα δάχτυλα των ποδιών σας, τις μπάλες των ποδιών σας και τους αστραγάλους. Το όνομα τα λέει όλα, απλά σηκωθείτε στις μύτες των ποδιών σας και περπατήστε για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Ξεκουραστείτε για 10 δευτερόλεπτα περίπου, στη συνέχεια επαναλάβετε, κάνοντας 6 επαναλήψεις συνολικά, 2x / ημέρα.

Credit: Sun-gazing

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας