Ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις: Πατάτες με αυγά

Ένα φαγητό που αποτέλεσε το αγαπημένο μας φαγητό στην παιδική ηλικία. Πόσες φορές άλλωστε δεν είχαμε ζητήσει όλοι πατάτες με αυγά. Μερικοί μερακλήδες τα συνόδευαν και με λουκάνικα.

Η συνταγή για πατάτες με αυγά

Υλικά

Μερίδες: για 1 τηγανιά
4 μεγάλες πατάτες
5 αυγά
1/2 κρασοπότηρο γάλα
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνι
λίγο βούτυρο

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε πατάτες με αυγά, αρχικά, κόβουμε τις πατάτες όπως τις κόβουμε για τηγανητές. Στη συνέχεια, τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, να κάψει καλά το λάδι, αλλά η φωτιά να είναι μέτρια. Δεν πρέπει να γίνουν όπως οι κανονικές τηγανητές, ξεροψημένες. Πρέπει να τηγανιστούν ήπια, να μαλακώσουν, να κάνουν μια ωραία κίτρινη κρούστα αλλά να μην κοκαλώσουν.
  • Πριν ροδίσουν, τις βγάζουμε κατευθείαν με τρυπητή κουτάλα σε ένα τηγάνι μεγάλο να τις χωρά. Δεν βάζουμε άλλο λάδι, ό,τι έχουν από το τηγάνισμα.
  • Ανακατεύουμε λίγο με το πιρούνι τα αυγά σε ένα μπολ με το γάλα.
  • Προσθέτουμε αλατάκι, πιπεράκι και τον μαϊντανό, αν τον βάλουμε. Ανακατεύουμε λίγο, δεν χρειάζεται να γίνουν ένα ασπράδια και κρόκοι.
  • Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε συνεχώς. Πρέπει να πήξει το αυγό, αλλά να μη γίνει ομελέτα, δεν πρέπει να χρυσίσει και να ξεραθεί, αλλά να βλέπεις μαλακά λευκά και κίτρινα κομμάτια εδώ και εκεί.
  • Πριν βγάλουμε τις πατάτες με αυγά, ρίχνουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε λίγο.

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα