Τραγανή και λαχταριστή,έτοιμη σε 10′: Η τυρόπιτα της Αργυρώς με κρέμα γιαουρτιού και φέτας λιώνει στο στόμα

Μια καταπληκτική συνταγή για τυρόπιτα με γιαούρτι που θα τους ξετρελάνει όλους από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Πεντανόστιμη τυρόπιτα σαν της γιαγιάς με φύλλο κρούστας. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για τυρόπιτα ολικής άλεσης με γιαούρτι, φέτα και δυόσμο έτοιμη σε 20′.

Υλικά
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο (ή 1 πακέτο φύλλο κρούστας)
750 ml φρέσκο γάλα
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
500 γρ. φέτα (τριμμένη)
500 γρ. ανθότυρο (τριμμένο)
5 αυγά
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Η τυρόπιτα της Αργυρώς με κρέμα γιαουρτιού, ανθότυρου και φέτας έτοιμη σε 10′

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι, με σύρμα, να ενωθούν.

Λαδώνουμε ένα ταψί νούμερο 36 και στρώνουμε απλωτά το πρώτο και το δεύτερο χωριάτικο φύλλο.
Περιχύνουμε με μια κουτάλα από το υγρό μίγμα (γάλα, αυγά κ.λπ.) και πασπαλίζουμε με μια χούφτα γεμάτη τριμμένα τυριά.
Απλώνουμε το τρίτο φύλλο σουρωτό, το περιχύνουμε με υγρό μίγμα και πασπαλίζουμε τυριά.
Συνεχίζουμε με άλλες τρεις στρώσεις από σουρωτό (ελαφρά τσαλακωμένο) φύλλο, υγρό μίγμα και τα υπόλοιπα τυριά.
Το τελευταίο φύλλο το απλώνουμε να είναι ίσια η επιφάνειά του και το μπήγουμε από κάτω (όπως στο γαλακτομπούρεκο) για να κλείσουμε την τυρόπιτα.
Χαράζουμε ελαφρά τη τυρόπιτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό μίγμα.
Ψήνουμε την τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και γιαούρτι σαν της γιαγιάς σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, στους 180°C βαθμούς για 50 λεπτά με 1 ώρα, να ροδίσει καλά η επιφάνειά της και να φουσκώσει (φουσκώνει πολύ και γίνεται διπλάσια σε ύψος).

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα