Το τέλειο ζεστό κακάο, για τον καιρό με κρύο

ΥΛΙΚΑ

Τι θα χρειαστείς (για ένα φλιτζάνι)

2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1-2 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό σου αρέσει)
Μια πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα ή μισό-μισό με κρέμα γάλακτος
Εκχύλισμα βανίλιας – 1/4 κουταλάκι του γλυκού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνεις το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι και περίπου 2 κουταλιές της σούπας γάλα σε ένα μπρίκι και ζεσταίνεις σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το κακάο και η ζάχαρη να διαλυθούν.

Προσθέτεις το υπόλοιπο γάλα και το ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να φτάσει μία ικανοποιητική θερμοκρασία. Ανακατεύεις τη βανίλια και σερβίρεις.

Δες και αυτό!
Υπέροχο εμφανισιακά και τόσο νόστιμο γευστικά.. Κέικ Ζέβρα

thedot

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα