Σπιτικό Παγωτό: Η Συνταγή Για Παγωτό Διαίτης Με Μπισκότα Και Άρωμα Λεμονιού

Σπιτικό Παγωτό: Η Συνταγή Για Παγωτό Διαίτης Με Μπισκότα Και Άρωμα Λεμονιού

Θα γίνει το αγαπημένο σου επιδόρμιο, αυτή η συνταγή για σπιτικό παγωτό διαίτης με μυρωδιά λεμονιού θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Εύκολο παγωτό διαίτης με μπισκότα

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είναι καλοκαίρι και αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα για μένα. Παγωτό! Πολύ παγωτό μέχρι να παγώσει η ψυχή μου! Παρόλο που δεν μου αρέσουν πολύ τα γλυκά, το παγωτό μπορώ να το εξαφανίσω πανεύκολα. Έτσι κι αυτή τη χρονιά ως λάτρης του υπέροχου παγωμένου καλοκαιρινού γλυκίσματος, άρχισα να ψάχνω διάφορες συνταγές. Γιατί το σπιτικό παγωτό που φτιάχνεις με τα χεράκια σου δεν συγκρίνεται με αυτό που πουλάνε έξω.

Χωρίς να χάνουμε άλλο χρόνο, έλα μαζί μου να μάθεις πως να φτιάχνεις αυτό το υπέροχο παγωτό διαίτης με μπισκότα. Εκτός από πολύ ελαφρύ, έχει ελάχιστες θερμίδες και απίστευτη νοστιμιά. Το λεμόνι που περιέχει του δίνει μία μυρωδιά που σίγουρα δεν είχες ξαναμυρίσει.

Τι θα χρειαστείς για 2-3 μερίδες:

Μισό κιλό γιαούρτι με λίγα λιπαρά (εγώ παίρνω με 2%)
1 γάλα εβαπορέ ζαχαρούχο (είναι λίγη η ποσότητα του σε σχέση με τις μερίδες)
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Τον χυμό από 1 λεμόνι
1 πακέτο μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη (ή ότι μπισκότα θέλετε χωρίς ζάχαρη)
1-2 χούφτες ξηρούς καρπούς ανάλατους (για παράδειγμα αμύγδαλα ωμά, φιστίκια ή καρύδια)

Παρασκευή και διαδικασία για το παγωτό διαίτης με μπισκότα

Αυτό το υπέροχο παγωτάκι φτιάχνεται πανεύκολα και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχεις ένα υγιεινό και ελαφρύ γλυκάκι για όλη την οικογένεια. Επίσης, είναι το ιδανικό γλυκό για τις ώρες που βαριέσαι και θέλεις κάτι ελαφρύ και νόστιμο.

Για αρχή, βάλε σε ένα μεγάλο μπολ, το γιαούρτι της επιλογής σου και το εβαπορέ. Χτύπησε τα για 1 λεπτό και έτοιμα. Στη συνέχεια πλύνε καλά τα λεμόνια και πάρε το ξύσμα από τα 2 και τον χυμό από το ένα από αυτά. Πρόσθεσε τα μέσα στο μείγμα και ανακάτεψε τα όλα μαζί κυκλικά και απαλά. Έπειτα, σπάσε τα μπισκότα με τα χέρια σου σε ότι μέγεθος θέλεις και ρίξε τα μέσα στο μείγμα. Τέλος, ρίξε τους ξηρούς καρπούς της επιλογής σου και ανακάτεψε όλο το μείγμα με τις ίδιες κινήσεις για να παραμείνει αφράτο το παγωτό μας.

Βάλε το στη κατάψυξη για 2-3 ώρες και σέρβιρε. Το ελαφρύ παγωτό διαίτης με μπισκότα, είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

Extra tips:

Αν προτιμάς ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα, σου προτείνω να κρατήσεις τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς για το σερβίρισμα. Δηλαδή, μόλις σερβίρεις το παγωτό, σπάσε από πάνω μπισκότα και ξηρούς καρπούς και έτοιμο
Αντί για ”κανονικό” γιαούρτι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο φυτικό που σου αρέσει, ανάλογα με τα γούστα σου. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, ίσως και καλύτερο.
Επίσης, αντί για σκέτο γιαούρτι, χρησιμοποίησε κάποιο με γεύση για να δώσεις μεγαλύτερη νοστιμιά στο παγωτό μας.
Αν δεν θέλεις, μην χρησιμοποιήσεις το ζαχαρούχο, αλλά πρόσθεσε κάποιο φυτικό γάλα ή κάποιο φυτικό σιρόπι, πχ σιρόπι Αγαύης.
Για περισσότερη νοστιμιά, πρόσθεσε φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σου, καρύδα τριμμένη, ξύσμα από πορτοκάλι, βανίλια, κακάο σε σκόνη, όπως και κομματάκια σοκολάτας, κάποια μαρμελάδα που σου αρέσει αλλά και γλυκό του κουταλιού.
Μπορείς να βάλεις ότι είδος μπισκότων θέλεις, αντί για digestive. Υπάρχουν πολλά είδη χωρίς ζάχαρη και με λιγότερες θερμίδες.
Δες εδώ περισσότερες ιδέες για υγιεινές επιλογές.
Σε περίπτωση που δεν θέλεις να γίνει παγωτό, το γλυκό μας, βάλε το στο ψυγείο αντί για τον καταψύκτη. Άφησε το για 1-2 ώρες μέχρι να σφίξει και θα έχεις μία πιο απαλή υφή στο γλυκό μας.
Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις υπέροχο παγωτό με βύσσινο.
Φτιάξε εύκολο παγωτό με φυστικοβούτυρο.
Το πιο λαχταριστό παγωτό με ζαχαρούχο με μόνο 3 υλικά.
Παγωτό μπανάνα με κομματάκια σοκολάτας με μόνο 2 υλικά μόνο για σένα!
Ένα ελαφρύ παγωτό φράουλα διαίτης για όλα τα γούστα.
Σοκολατένιο παγωτό διαίτης με μόνο 2 υλικά.

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα