Πεντανόστιμο κι Εύκολο! Θεϊκό Μπισκοτογλυκό με Ζαχαρούχο γάλα, ακόμη και για αρχάριους!

Πάντα μας αρέσει ένα καλό γλυκό. Ειδικά όταν είναι μία πρωτότυπη και πεντανόστιμη συνταγή που δεν έχουμε ξαναδεί, νιώθουμε υποχρεωμένοι να σας την παρουσιάσουμε. Το γλυκό που πρόκειται να δείτε πραγμα…


Πάντα μας αρέσει ένα καλό γλυκό. Ειδικά όταν είναι μία πρωτότυπη και πεντανόστιμη συνταγή που δεν έχουμε ξαναδεί, νιώθουμε υποχρεωμένοι να σας την παρουσιάσουμε. Το γλυκό που πρόκειται να δείτε πραγματικά δεν έχει προηγούμενο!

Υλικά :
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ σπασμένα στα 2-4
4 φλ. τσ. γάλα
250 γρ. μαργαρίνη
8 κουταλιές σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
60 γρ. κουβερτούρα
1 κουτί Morfat creamy φυτική σαντιγύ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Νιφάδες κουβερτούρας , τριμμένα μπισκότα και τριμμένους ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση :
Τοποθετούμε τα σπασμένα μπισκότα σε παραλληλόγραμμο σκεύος ή ταψάκι ή πυρέξ (23×33) και το αφήνουμε κατά μέρος . Τοποθετούμε το γάλα σε μια κατσαρόλα , σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το κορν φλάουρ , ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα ώστε να διαλυθεί πριν προλάβει να ζεσταθεί πολύ το γάλα και σβωλιάσει . Συνεχίζοντας το ανακάτεμα , προσθέτουμε σταδιακά , τη μαργαρίνη , τη ζάχαρη και την κουβερτούρα . Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να δούμε ότι η κρέμα γίνεται λεία , βελούδινη και πηχτή . Εν ανάγκη στο τέλος για να πήξει η κρέμα δυναμώνουμε για πολύ λίγο τη φωτιά και δεν αφήνουμε να πάρει πάνω από δυο βράσεις . Αποσύρουμε από την εστία και αδειάζουμε αμέσως το περιεχόμενο της κατσαρόλας πάνω στα σπασμένα μπισκότα . Περιμένουμε να κρυώσει! Χτυπάμε τότε στο μίξερ χειρός τη Morfat μέχρι να αφρατέψει για 5 λεπτά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο με σταθερή ροή μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη , βελούδινη λευκή κρέμα . Αδειάζουμε την κρέμα στο σκεύος , πάνω από τα μπισκότα με τη σοκολατένια κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Γαρνίρουμε με νιφάδες σοκολάτας , τριμμένα μπισκότα , τριμμένους ξηρούς καρπούς και τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να παγώσει καλά! Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε .

Λαχταριστός κορμός μόνο με 4 υλικά!
Μια πανεύκολη συνταγή με λίγα υλικά, για ένα λαχταριστό πλούσιο σε γεύση κορμό με Νουτέλα γαρνιρισμένο με χοντροκομμένα φουντούκια.

Ένα γλύκισμα χωρίς ψήσιμο, έτοιμο για το ψυγείο σε 20 λεπτά. Aκόμα όμως μια πεντανόστιμη συνταγή είναι το μωσαϊκό με γέμιση παγωτού!

Υλικά συνταγής
600 γρ. Nutella
400 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
200 γρ. μπισκότα πτι μπερ
60 γρ. φουντούκια χοντροαλεσμένα στο μούλτι

Λαχταριστός κορμός μόνο με 4 υλικά!

Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε τη nutella μαζί με τη σοκολάτα σε ένα κατσαρόλι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε παράλληλα με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα δύο υλικά.
Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ κατά προτίμηση σιλικόνης ή διαφορετικά βουτυρώνουμε τη μακρόστενη φόρμα και τη στρώνουμε καλά με λαδόκολλα.
Απλώνουμε μια στρώση μπισκότα και κατόπιν τα σκεπάζουμε ρίχνοντας κουταλιές από το σοκολατένιο μείγμα. Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο (στρώσεις μπισκότα-σοκολατένιο μείγμα) μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κορμού με τα φουντούκια και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Γλυκό σαντουιτσάκι ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα!
Υπέροχο παγωτό σαντουιτσακι με μπισκότα πτι μπερ, ζαχαρούχο γάλα και ακόμη τρία υλικά!

Εάν δεν θέλετε να κάνετε ακόμα κάτι τόσο παγωμένο και “καλοκαιρινό”, δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το κέικ μπαρμπέ. Πάμε να δούμε την συνταγή για το παγωτό σάντουιτς!

Υλικά
μπισκοτα πτι μπερ
Για το παγωτο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ 410 gr (κατά προτίμηση όχι light)
1 σαντιγί μορφάτ (τενεκεδάκι)
2-3 κουταλιές της σούπας κονιάκ/μπράντι/λικέρ (προαιρετικά)

Βάζουμε το τενεκεδάκι της μορφάτ στη συντήρηση για 1 ώρα πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

2) Τοποθετούμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για περίπου 1.5 ώρα.
3) Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη μορφάτ με το μίξερ για τουλάχιστον 10 λεπτά. Είναι ΠΟΛΥ σημαντικό η σαντιγί να χτυπηθεί πάρα πολύ καλά προκειμένου το παγωτό να βγει μαλακό.
4) Ρίχνουμε στο μπολ και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για ακόμη 1 λεπτό.
5) Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε και το κονιάκ και xτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για άλλα 10 λεπτά.

Σε ένα μπολ τετράγωνο στρώνουμε τα μπισκότα και από πάνω προσθέτουμε το μείγμα του παγωτού. Πάνω του στρώνουμε με μπισκοτά.
Κλείνουμε το μπόλ και το βάζουμε στη κατάψυξη.
Λίγο πριν παγώσει τελείως κόβουμε σε κομμάτια και το ξαναβάζουμε κατάψυξη!

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα