Ούτε ψωμί, ούτε ξύδι: Αυτό είναι το υλικό που βοηθά τα μπιφτέκια να γίνουν ζουμερά και αφράτα

Αν ψάχνεις την συνταγή για τέλεια μπιφτέκια, βρίσκεσαι στο κατάλληλο άρθρο. Ξέχνα τις φήμες που ήξερες για το ψωμί και ότι μπορεί να κάνει τα μπιφτέκια σου αφράτα, ένα είναι το υλικό που θα σου δώσει ζουμερά μπιφτέκια και θα σε κάνει νούμερο ένα μαγείρισσα στο επόμενο φιλικό ή οικογενειακό τραπέζι.

Τα πιο ζουμερά μπιφτέκια

Ένα πιάτο φαγητού που μπορεί να δελεάσει και τον πιο δύσκολο καλεσμένο είναι σίγουρα τα μπιφτέκια, είτε συνοδεύονται από ρύζι ή πατάτες, είτε με λίγη δροσερή σαλάτα.Αν και η διαδικασία παρασκευής τους είναι απλή και θεωρείται ένα από τα εύκολα φαγητά, είναι γεγονός πως πολλές φορές μπορεί και να μην πετύχουν. Υπάρχουν κάποια μυστικά για να βγουν τα μπιφτέκια μας ζουμερά και αφράτα και μόλις τα ανακαλύψαμε. Με την ευκαιρία, δείτεΜε μια έρευνα στο διαδίκτυο είδαμε πως στο επίσημο κανάλι στο YouTube του Live Kitchen έχουν αποκαλυφθεί τα 3 μυστικά για σίγουρη επιτυχία. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για ρολό κιμά με πατάτα.

Τι θα χρειαστώ

500 γ μοσχαρίσιο 500γ χοιρινό κιμά
2 κρεμμύδια στον τρίφτη
1 δοντάκι σκόρδο
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι η μισό μισό με νοστιμιά
2 κουταλάκια ρίγανη
1κτγ γλυκό κόκκινο πιπέρι
1/3 του κουταλιού μαύρο πιπέρι
3 κουταλάκια της σούπας λάδι
ψωμί η φρυγανιά 100γρ
1/2 κτγ μουστάρδα
1/2κτγ κύμινο
1/3 κτγ μπαχάρι τριμμένο
2 κτγ μπεκιν
1 κτγ ξύδι
προαιρετικό 2 αυγά

Εκτέλεση συνταγής

Το πρώτο βήμα για τη συνταγή μας είναι να πάρουμε την ψίχα από το ψωμί και να την χτυπήσουμε στον τρίφτη. Μόλις έχουν γίνει σαν φρυγανιά, βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και τρίβουμε και τα κρεμμύδια.
Αφού τρίψουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια, το πρώτο μυστικό είναι να το σοτάρουμε ελάχιστα στο τηγάνι με λίγο λάδι και σκόρδο. Αυτό βοηθάει στο να μην μας ενοχλήσει το κρεμμύδι στο στομάχι ενώ ρουφάει τα υγρά και βγαίνουν οι μυρωδιές στο μπιφτέκι μας.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε από τη φωτιά και μέσα στο μπολ με τον κιμά ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το τριμμένο ψωμί, τη ρίγανη, το πιπέρι και τα υπόλοιπα μυρωδικά μας. Βάζουμε στο μείγμα μας το λάδι και στο τέλος ρίχνουμε την κουταλιά μουστάρδας αλλά και το μπαλσάμικο. Πλάθουμε καλά τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε στο μείγμα 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ. Αυτό θα βοηθήσει να φουσκώσουν τα μπιφτέκια μας ενώ δεν θα κολλήσουν στη σχάρα.
Αν θέλουμε να αποθηκεύσουμε τα μπιφτέκια μας στην κατάψυξη, απλώνουμε μια μεμβράνη, πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τυλίγουμε προσεκτικά.
Σε δυνατή φωτιά και σε ένα σχαροτήγανο βάζουμε τα μπιφτέκια μας να ψηθούν.Tip2: Μόλις δούμε πως ολόγυρα τα μπιφτέκια μας παίρνουν ένα λευκό χρώμα, είναι έτοιμα να τα γυρίσουμε.
Αφού έχουμε βάλει τα μπιφτέκια στη σχάρα, πριν αποσύρουμε από τη φωτιά τα αλείφουμε με λίγη κέτσαπ σε κάθε πλευρά.
Τα μπιφτέκια μας είναι έτοιμα. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με baby πατάτες ή σαλάτα.

Πώς θα κάνετε τα πιο αφράτα μπιφτέκια

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα