Οι ειδικοί απαντούν: Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν παραγγέλνουμε ψωμί στα εστιατόρια

Τα καλοκαιρινά μπάνια, συνοδεύονται πάντα με καλό φαγητό κατά το σούρουπο, ενώ το ψωμί είναι βασικός παράγοντας σε κάθε τραπέζι.

Μετά το μπάνιο στη θάλασσα δεν μπορεί να λείπει ο παραδοσιακός ελληνικός μεζές στο ταβερνάκι και το φρέσκο ψάρι συνοδεία ούζου ή μπύρας.

Σε αυτή την ειδυλλιακή εικόνα που πολλοί έχουμε ζήσει πολλές φορές υπάρχει ένα λάθος που κάνουμε όλοι. Και δεν έχει να κάνει με τα κόλπα που κάνουν τα εστιατόρια για να παραγγέλνουμε περισσότερα αλλά με το ψωμί που μας σερβίρουν και τρώμε στα εστιατόρια και τις ταβέρνες.

Ποιο είναι αυτό το λάθος;

Ο διάσημος σεφ Άντονι Μπουρντέν έδινε μια πολύ σημαντική συμβουλή στους λάτρεις του ψωμιού. Τους έλεγε ότι αν θέλουν οπωσδήποτε να φάνε ψωμί σε ένα εστιατόριο θα πρέπει είτε να παραγγέλνουν όλη τη φρατζόλα ή έστω να βλέπουν να κόβεται μπροστά τους.

Σύμφωνα με εκείνον οι ψωμιέρες γυρίζουν από τραπέζι σε τραπέζι. Πολλά εστιατόρια δεν απομακρύνουν το παλιό ψωμί αλλά γεμίζουν με τις φέτες ψωμί που δεν έφαγε κάποιος άλλος.

Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανόν το ψωμί που θα συνοδεύσει το δικό σας πιάτο να έχει περάσει νωρίτερα από αρκετά άλλα τραπέζια. Το ψωμί αυτό είναι συνήθως φρυγανισμένο και λαδωμένο και πιθανόν να μην είναι ιδιαίτερα φρέσκο.

Το πιθανότερο είναι ότι αυτό το λάθος δεν το είχατε εντοπίσει ή δεν το είχατε σκεφτεί. Από εδώ και πέρα θα το σκέφτεστε και δεύτερη φορά. Είναι εξάλλου τόσοι οι ωραίοι ελληνικοί ψαρομεζέδες και η θέα που μπορεί να απολαύσετε δίπλα στο κύμα, που το ψωμί μπορεί να μην το χρειάζεστε καν.

Τα ελληνικά νησιά και παραθαλάσσια μέρη μας περιμένουν πάντα για να μας χαρίσουν όμορφες στιγμές και γεύσεις. Η ελληνική γαστρονομία, εξάλλου, είναι από τις ωραιότερες του κόσμου. Όπως και το ελληνικό καλοκαίρι…

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα