Κυβέλη: Το Αγαπημένο Μεζεδοπωλείο της Κυψέλης στην Καλύτερη Στιγμή του

Στην Κυβέλη για τους πιο λαχταριστούς μεζέδες σε όλη την Κυψέλη

Παρόλο που η Κυψέλη είναι η πιο πυκνοκατοικημένη συνοικία της Αθήνας, στην καρδιά της κρύβει ένα μικρό διαμάντι που έτσι και το βρεις μεταφέρεσαι αυτόματα στην πλατεία ενός ηλιόλουστου χωριού.
Είναι η ξακουστή πλατεία Αγίου Γεωργίου με τις παχουλές γάτες, τα λουλουδιασμένα παρτέρια και την ξεγνοιασιά της, που τα κάνει όλα λίγο μαγικά.
Σήμα κατατεθέν το αγαπημένο της στέκι: η αξέχαστα νόστιμη Κυβέλη.

Με το που καθίσεις στα λουσμένα στο φως τραπεζάκια της, έχεις αφήσει πίσω κάθε έγνοια.
Κι ύστερα έρχονται οι νοστιμιές… Από τους ξακουστούς κολοκυθοκεφτέδες (σ.σ. μακράν οι καλύτεροι της Αθήνας!) και το χοιρινό κοντοσουβλάκι που μαρινάρεται σε ελαιόλαδο ελληνικών βοτάνων μέχρι να γίνει σωστό λουκούμι, μέχρι τα σκιουφιχτά που καταφτάνουν από μια μικρή μονάδα παραγωγής στην Ανδρίτσαινα και σερβίρονται με χοιρινά φιλετάκια, τσίκνωση Καρπάθου και μαλακιά φέτα, τα πιάτα της Κυβέλης απλώς δεν γίνεται να σε αφήσουν ασυγκίνητο.

Στο προσφάτως δε ανανεωμένο μενού, ο σεφ Γιώργος Κόντας έχει βάλει όλη του τη μαεστρία.
Παρότι προτείνει τα πιάτα του να μπαίνουν στη μέση για να μοιράζονται ανάμεσα στην παρέα, κανείς μέχρι στιγμής δεν θέλησε να μοιραστεί ένα θεσπέσιο χωριάτικο λουκάνικο που τσιγαρίζεται στο τηγάνι με κουσκούς αρωματισμένο με θυμάρι ή εκείνη τη ζουμερή τηγανιά με μανιτάρια και σουτζούκι… 
Όλα αυτά τα απολαμβάνεις τσουγκρίζοντας παγωμένη μπίρα και μερακλίδικα αποστάγματα, κάνοντας χάζι τους περαστικούς και ρουφώντας αυτές τις μικρές, ανέμελες στιγμές της άνοιξης. Κράτα χώρο για γλυκάκι και τη σιγουριά ότι θα επιστρέψεις πολύ πιο σύντομα από ό,τι νόμιζες…

Extra tip: Η Κυβέλη είναι ιδιαίτερα αγαπητή. Τόσο, που συνιστούμε να κάνετε κράτηση (ναι, ακόμα και καθημερινή…)

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα