Υπέροχη μπισκοτένια τουρτίτσα σε 3 κινήσεις

Μια συνταγή για μια φανταστική, εύκολη και πολύ γρήγορη μπισκοτένια τούρτα. Ένα υπέροχο δροσερό γλυκάκι για όλες τις ώρες.

Υλικά συνταγής

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 250 γρ μαργαρίνη
  • 1 λίτρο γάλα
  • 6 κ.σ κορν φλάουρ
  • 10 κ.σ ζάχαρη
  • 100γρ κουβερτούρα
  • 2 φακελάκια σαντιγύ σε σκόνη
  • λίγο κονιάκ
  • λίγο τριμμένο φουντούκι ή καρύδι (προεραιτικά)
  • τρούφα,τριμμένη κουβερτούρα ή ξηροί καρποί για το γαρνίρισμα *

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σπάμε τα μπισκότα στα 3 και τα βάζουμε σε ένα ταψί ή τσέρκι χωρίς να τα στρώσουμε,τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ και πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι ή καρύδι.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα,το κορν φλάουρ,την ζάχαρη,την μαργαρίνη και την κουβερτούρα σε κομμάτια και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα(Δεν θέλουμε να πήξει πολύ,ώστε να εισχωρήσει ανάμεσα στα μπισκότα). Ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω στα μπισκότα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
  3. Ετοιμάζουμε τα 2 φακελάκια σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες,την στρώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τρούφα,τριμμένη κουβερτούρα ή ξηρούς καρπούς

* Μπορείτε να γαρνίρετε με σιρόπι σοκολάτας [λιώνετε σε μπεν μαρί 2 κουβερτούρες με λίγο γάλα]

Πηγή: olgascuisine.blogspot.gr

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα