Η συνταγή που θα σας την ζητάνε όλοι: Αυτό είναι το υλικό στην μαρινάδα του κρέατος που απογειώνει την γεύση του

Υπάρχει μια σπιτική μαρινάδα, με απλά υλικά που έχετε στο σπίτι σας, για να δώσετε την νοστιμιά στο κρέας σας. Ένα μυστικό, που έχουν πει πολλοί σεφ, για να μαλακώσει το κρέας, είναι να χρησιμοποιήσετε λεμόνι.  Άλλοι πάλι επιλέγουν να το προσθέσουν στο τέλος αφού πρώτα το έχουν μαγειρέψει για να παραμείνει πιο ζουμερό.
Ο σωστός τρόπος ψησίματος, καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό το τελικό αποτέλεσμα. Όπως αναφέρει το Slate, η οξύτητα του λεμονιού αυξάνει τη σιελόρροια, η οποία κυριολεκτικά κάνει το στόμα και τον εγκέφαλο να αντιλαμβάνεται τη γεύση.
Κρέας: Πως να μαρινάρετε σωστά με το λεμόνι

Η σωστή μαρινάδα, έχει τρια συστατικά: οξύ, λάδι και αρωματικές ύλες. Το λάδι προσδίδει υγρασία στο κρέας ενώ τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά προσθέτουν γεύση. Το οξύ βοηθά να μαλακώσει το ωμό κρέας, επιτρέποντας έτσι το λάδι και τα μπαχαρικά να εισχωρήσουν στο κρέας.

Πολλές μαρινάδες χρησιμοποιούν ξύδι, ως υποκατάστατο του οξέος, αλλά ο χυμός λεμονιού είναι πιο αποτελεσματικός.

Χρησιμοποιήστε 1 κουταλιά της σούπας έως 1/4 φλιτζάνι (15 έως 60 χιλιοστόλιτρα) χυμό λεμονιού για μαρινάδες, ανάλογα με την ποσότητα του κρέατος καθώς και πόσο τρυφερό και ζουμερό θέλετε να είναι.

Κρέας: Το σωστά μπαχαρικά

  • Μαζί με το χυμό λεμονιού επιλέξτε μαύρο πιπέρι, σκόρδο, άνηθο ή μαϊντανό , είναι οι πιο ασφαλείς επιλογές.
  • Μαρινάρετε το κόκκινο κρέας για δύο ώρες για να μεγιστοποιήσετε τη γεύση

Το κόκκινο κρέας είναι συγκριτικά πιο σκληρό, επομένως ο χυμός λεμονιού είναι απαραίτητος για να γίνει πιο τρυφερό. Τα μικρότερα κομμάτια κόκκινου κρέατος μπορούν να πάρουν γεύση από μια μαρινάδα σε περίπου 45 λεπτά, ενώ τα ψητά και τα μεγάλα κομμάτια απαιτούν μαρινάρισμα περισσότερες ώρες.

Το κοτόπουλο μπορεί να είναι το πιο νόστιμο και διαδεδομένο φαγητό, ωστόσο το ψήσιμο του δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το καλύτερο μέρος του ψητού κοτόπουλου, λοιπόν, είναι η ευκολία της προετοιμασίας.

Μπορείτε απλά να το αλατοπιπερώσετε και να το αρωματίσετε με αλάτι, πιπέρι και τα αγαπημένα σας μυρωδικά, να τρίψετε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο σε όλο το πουλερικό και στη συνέχεια να το βάλετε στο φούρνο για περίπου μία ώρα.

Τι γίνεται όμως με τα συνοδευτικά πιάτα; Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να ψήσετε το κοτόπουλό σας και να έχετε ένα σούπερ γευστικό συνοδευτικό πιάτο: Μαγειρέψτε το κοτόπουλο πάνω σε μία στρώση λαχανικών. 
 

Κοτόπουλο: Η πιο γευστική συνταγή

Προσθέτοντας λαχανικά όταν ψήνετε ένα ολόκληρο κοτόπουλο, έχετε ένα εύκολο και νόστιμο γεύμα παρασκευασμένο σε μόνο ένα σκεύος. Όσον αφορά τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσετε, ενώ τα κρεμμύδια, τα καρότα και οι πατάτες είναι συνηθισμένα, εξαρτάται πραγματικά από τα γούστα και τη φαντασία σας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, πιπεριές, πράσα και άλλα.

Ανεξάρτητα από τα λαχανικά που θα επιλέξετε, αυτό που είναι σημαντικό, σύμφωνα με το Southern Living, είναι να κόψετε τα λαχανικά σας σε ομοιόμορφα σχήματα και μεγέθη, ώστε να αποκτήσουν ομοιόμορφη συνοχή κατά το μαγείρεμα. Θα πρέπει, επίσης, να τα αλείψετε με λίγο ελαιόλαδο και να τα αλατοπιπερώσετε πριν τα βάλετε στο φούρνο.

Κατά το ψήσιμο, μπορείτε είτε να τοποθετήσετε το κοτόπουλο απευθείας πάνω στα λαχανικά είτε, όπως συνιστά το Bon Appétit, να χρησιμοποιήσετε μια σχάρα για να ανεβάσετε το κοτόπουλο ελαφρώς πάνω από τα λαχανικά. Με αυτόν τον τρόπο, ο αέρας μπορεί να ταξιδέψει γύρω από το κοτόπουλο και να τραγανίσει το δέρμα του στο σύνολό του.

Ίσως, το καλύτερο μέρος του ψησίματος λαχανικών με το κοτόπουλό σας είναι η υπέροχη γεύση που επιτυγχάνεται. Καθώς το κοτόπουλο ψήνεται, τα λίπη του θα τρέξουν στα λαχανικά, προσδίδοντάς τους όλη αυτή τη νόστιμη γεύση του και χωρίς να απαιτείται καμία επιπλέον προσπάθεια από μέρους σας… εκτός από το να φάτε!

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα