Η καλύτερη ζύμη για αρτοσκευάσματα που διατηρείται στο ψυγείο για 7 ημέρες

Δοκιμάστε αυτή την ζύμη και θα την χρησιμοποιείτε συνέχεια!! Κάντε αρωματικά κουλουράκια, πίτες, ρολά, κέικ, ζαχαρωτά, ντόνατς και άλλα νόστιμες λιχουδιές! Ξεκινάμε:

Υλικά

350 ml γάλα
– 2 αυγά.
– 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη·
– μια πρέζα αλάτι
– 50 g φρέσκια μαγιά
– 100 γραμμάρια βούτυρο·
– 700-750 g αλεύρι

Εκτέλεση

1. Διαλύστε τη φρέσκια ζύμη στο χλιαρό γάλα.

2. Προσθέστε λιωμένο βούτυρο, ζάχαρη, αλάτι και αυγά. Ανακατέψτε τα καλά.

3. Σταδιακά προσθέστε αλεύρι και ζυμώστε μια μαλακή ζύμη.

Δες και αυτό! Eχουμε την τέλεια συνταγή για χοιρινό -Eχει πορτοκάλι, λιώνει στο στόμα και είναι της Ντίνας Νικολάου

4. Βάλτε τη ζύμη σε ένα ζεστό μέρος (ώστε να φουσκώσει γρήγορα).

5. Μόλις η ζύμη φουσκώσει, μπορείτε να ξεκινήσετε φτιάξετε οτιδήποτε θέλετε.

6. Πριν από το ψήσιμο θα αφήσετε πάλι τη ζύμη να φουσκώσει.

7. Αυτή η ζύμη μπορεί να φυλαχθεί στο ψυγείο για 7 ημέρες. Αν πρόκειται να ψήσετε γλυκά αρτοσκευάσματα , τότε μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα της ζάχαρης.

Πηγή: xrysessyntages.gr

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα