Γιαουρτόπιτα μπουκιά και συγχώριο: Η λαχταριστή συνταγή της γιαγιάς για να γλύφετε τα δάχτυλα σας

Ένα από τα αγαπημένα γλυκά που αγαπώ να φτιάχνω την Κυριακή για την οικογένεια και τους φίλους μου, είναι η γιαουρτόπιτα. Λαχταριστή, εύκολη και γρήγορη, ταιριάζει σε κάθε περίπτωση και σε κάθε τραπέζι. Η συνταγή θα σας εκπλήξει με το πόσο ελαφριά είναι και το πόσο γρήγορα μπορεί να φτιαχτεί με υλικά που σχεδόν πάντα όλοι έχουμε στο σπίτι μας.

Γιαουρτόπιτα με σιμιγδάλι: Η λαχταριστή συνταγή

Αυτή η συνταγή για γιαουρτόπιτα θα σας αφήσει άφωνους. Πρόκειται για το παραδοσιακό γλυκό που όλοι ξέρουμε και συνδυάζει άψογα το λεμόνι με το σιμιγδάλι. Είναι μια εξαιρετική πρόταση την οποία την τιμούμε αρκετά στην οικογένεια μας και την φτιάχνουμε με σιμιγδάλι. Στο τέλος προσθέτουμε σιρόπι με λεμόνι το οποίο δίνει μια μοναδική γλυκιά γεύση.

Γιαουρτόπιτα με σιμιγδάλι:Τα υλικά που θα χρειαστούμε

650 γραμ. γιαούρτι
5 αυγά
650 γραμ. ζάχαρη
650 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
350 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
φλούδα ξυσμένη από 1 λεμόνι
1 σωληνάριο βανίλια
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
βούτυρο για άλειμμα του ταψιού
Για το σιρόπι
μισό κιλό ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι του νερού νερό
1 κουταλιά σούπας λεμόνι

Γιαουρτόπιτα με σιμιγδάλι:Οδηγίες για την γιαουρτόπιτα της γιαγιάς

Βήμα 1
Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια των αυγών μαρέγκα σφιχτή.

Βήμα 2
Δουλεύουμε στη λεκάνη το γιαούρτι με τη ζάχαρη, ρίχνουμε έναν – έναν τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το δούλεμα ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 3
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και περασμένα από το μύλο, το σιμιγδάλι, που μέσα προηγουμένως έχουμε ανακατέψει τη σόδα, την ξυσμένη φλούδα λεμονιού, το κονιάκ, τη βανίλια και στο τέλος τη μαρέγκα, δουλεύοντας με το χέρι μας όλο το μίγμα, ώσπου να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός.

Βήμα 4
Βουτυρώνουμε το ταψί, αδειάζουμε μέσα το μίγμα, κουνάμε πέρα δώθε το ταψί για να ισιώσει και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά.

Βήμα 5
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βήμα 6
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, 5 λεπτά, προσθέτουμε το λεμόνι και σιροπιάζουμε χλιαρό το γλυκό με καυτό το σιρόπι.

Βήμα 7
Κάνουμε μερικές τρύπες με βελόνα για να απορροφήσει το σιρόπι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μερικές ώρες.

Βήμα 8
Κόβουμε κατόπιν κομμάτια και σερβίρουμε.

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα