Χωρίς κρέμα γάλακτος: Το πιο εύκολο και γρήγορο σουφλέ ζυμαρικών, δεν έχεις φάει καλύτερο

Ένα σουφλέ ζυμαρικών είναι πάντα μια καλή λύση όταν δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις ή έχεις ένα τραπέζι της τελευταίας στιγμές με φίλους. Ειδικά αν είναι και ελαφρύ χωρίς κρέμα γάλακτος, εύκολο και γρήγορο είναι η ιδανική λύση.

Με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε μια από τις ευκολότερες συνταγές για σουφλέ ζυμαρικών και εκείνο που δίνει έξτρα πόντους είναι πως δεν θα χρειαστείς κρέμα γάλακτος.

Η συνταγή είναι από το Live Kitchen και αξίζει να το δοκιμάσεις.

Σουφλέ ζυμαρικών χωρίς κρέμα γάλακτος – Συνταγή

Υλικά

500 γρ ζυμαρικά ριγκατόνι
2 κτγ αλάτι
2 κτσ ελαιόλαδο
100 γρ ζαμπόν
3 φέτες μπέικον(60 γρ)
100 γρ τυρί μοτσαρέλα
100 γρ τυρί ρεγκάτο
500 γρ γάλα
2 μέτρια αυγά
200 γρ γιαούρτι
1 κτγ αλάτι

Για το πασπάλισμα του πυρέξ

ελαιόλαδο
φρυγανιά
Πυρέξ 25χ30 εκ.

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το αλάτι στο νερό που βράζει. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε να ναι al dente. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ . Προσθέτουμε ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια το ζαμπόν και το μπέικον.

Τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι και τα μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά. Σε ένα πυρέξ 25χ30 αλείφουμε ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε φρυγανιά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά , το γάλα , το γιαούρτι , το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο πυρέξ την μισή ποσότητα ζυμαρικών , την μισή ποσότητα από το ζαμπόν και το μπέικον και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά. Τα Πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας.

Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία προσθέτοντας τα υπόλοιπα ζυμαρικά , το ζαμπόν μαζί με το μπέικον και τα υπόλοιπα τυριά. Αφού τα πατήσουμε τα περιλούζουμε με το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 180.

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα