Αυτό είναι το Νέο Στέκι των Βορείων Προαστείων που Πρέπει Οπωσδήποτε να επισκεφτείς!

Cepillo… όταν φυσάει ευρωπαϊκός αέρας στην καρδιά της Κηφισιάς!

Σε μία περιοχή όπως είναι η Κηφισιά, με την άρτια ρυμοτομία της, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των οικημάτων της, και τον πάντα διαχρονικό και φρέσκο αέρα που εκπέμπει, δημιουργείται ένας χώρος στημένος σε άψογες προδιαγραφές ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, προσδίδοντας στην αγαπημένη πόλη των Βορείων Προαστίων, αρώματα και γεύσεις ισπανικού κυρίως χαρακτήρα. Ο λόγος φυσικά, για το νέο all day hotspot της περιοχής, Cepillo tapas bar, έναν χώρο πολύ υψηλής αισθητικής που ενισχύει και υποστηρίζει στο ζενίθ του, το πολιτιστικό ύφος που εκπέμπει το γενικότερο μέρος στο οποίο είναι τοποθετημένο, και αυτό δεν είναι άλλο από την γνωστή πινακοθήκη Κουβουτσάκη. Το Cepillo, κοσμεί την οδό Λεβίδου στην Κηφισιά, και μας υποδέχεται με την πιο elegant αλλά συνάμα οικεία και ζεστή αύρα, όλες τις ώρες της ημέρας, καλύπτοντας μεγάλη γκάμα γούστων και προτιμήσεων. Έτσι, μπορείς να απολαύσεις μοναδικής ποιότητας καφέ, πολύ καλά ενημερωμένο και εύγευστο brunch, την εξαιρετική ποικιλία από αυθεντικά tapas, όπως φυσικά και ευφάνταστα cocktails, και όλα αυτά όντας μέρος της πιο όμορφης ψευδαίσθησης ότι όντως βρίσκεσαι στην καλύτερη ευρωπαϊκή πλατεία.

Το Cepillo, αποτελεί μία προσπάθεια του Πίνδαρου Κατσέλη και της άριστης ομάδας του, να δημιουργήσουν μια νοητή γέφυρα που θα ενώνει γεύσεις εικόνες και αρώματα από την μακρινή Σεβίλλη, μην αποκλείοντας βεβαίως και το νεουορκέζικο tapas concept, με το ελληνικό ύφος, γεγονός που όπως φαίνεται από την αποδοχή του κόσμου, έχει επιτευχθεί ταχύτατα.

Ο Πίνδαρος Κατσέλης, αποτελεί ένα όνομα εγγύηση αφού στην εικοσάχρονη πορεία του στα αθηναϊκά δρώμενα, έχει πράξει συνεργασίες στα μεγαλύτερα μαγαζιά της πόλης όπως το BIO BIO, το θρυλικό La Notte, το Bedlam, Cash, Gotham και το Il Fratti.

Το συγκεκριμένο μαγαζί, προάγει ένα άκρως πολιτιστικό ύφος γεγονός που γίνεται αντιληπτό αμέσως με το όνομα του να σημαίνει ‘το πινέλο του ζωγράφου’, και το logo του, να απεικονίζει το χαρακτηριστικό μουστάκι του Salvador Dali, έναν καλλιτέχνη που όπως θα δούμε στην συνέχεια ασκεί και άλλες ‘επιρροές’ στο Cepillo. Είναι αναμφίβολα ένας απαράμιλλος χώρος με βασικό στοιχείο το ξύλο, και τα τραπέζια στον εξωτερικό του χώρο με τα χρωματιστά τους λουλούδια να σε προσκαλούν αυτόματα να γίνεις μέρος της πιο όμορφης all day εμπειρίας, και να δοκιμάσεις γεύσεις αλλότριες από τα συνηθισμένα. Σε κάποιους μπορεί να θυμίζει στοιχεία από την Piazza della Signoria στην Φλωρεντία, ή από την Piazza del Duomo στην Σικελία ή ακόμα και από την Plaza Mayor στη Σαλαμάνκα της Ισπανίας.

Ο κοινός όμως άξονας όλων είναι ένας, πως το Cepillo, φέρει έναν ευρωπαϊκό χαρακτήρα, ”παντρεύοντας” την αυθεντικότητα με την σύγχρονη ματιά, κεντρίζοντας όλες τις εντυπώσεις, και δημιουργώντας το απόλυτο talk of the town. Στο εσωτερικό του θα συναντήσει κανείς μια επιβλητική χειροποίητη ξύλινη μπάρα, μοναδικής αισθητικής φωτιστικούς μηχανισμούς, ιδιαίτερη ισπανική ψηφίδα που ‘ντύνει’ το πάτωμα του, αλλά και έναν elegant prive χώρο, με βιβλιοθήκη και έργα τέχνης του πιο γνωστού εκπροσώπου του βιωμένου υπερρεαλισμού, Δημήτρη Μυταρά.



Ο περισσότερος κόσμος θεωρεί πως την επιτυχία ενός μαγαζιού την καθορίζει η γεωγραφική θέση στην οποία είναι τοποθετημένο, άλλοι η ποιότητα των φαγητών, ενώ άλλοι το προσιτό κοστολόγιο του. Τι γίνεται όμως όταν ένας χώρος τα συνδυάζει όλα αυτά και μάλιστα στον υπερθετικό τους βαθμό; Γεννιέται ένα μέρος δομημένο σε αριστουργηματικές προδιαγραφές, και το όνομα αυτού, Cepillo. Από νωρίς το πρωί, σου δίνει την δυνατότητα να γευτείς στην πανέμορφη πλατεία του, εξαιρετικής ποιότητας καφέ, ενώ όσο προχωράει η ώρα, το Cepillo διαμορφώνεται έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες των πελατών του.

Στο μενού του θα βρεις ένα πολύ καλά ενημερωμένο και  εύγευστο brunch, που αποτελεί και την νέα τάση του 21ου αιώνα γαστρονομικά. Όμως, αυτό που προωθείται και έχει αρχίσει να εδραιώνεται, είναι τα μοναδικά tapas, δημιουργήματα από την γνωστή chef Μάγδα Γκόγκουρα, που ισορροπούν άψογα στην  αυθεντική ισπανική κουλτούρα, με μια ευρύτερη δόση από την Μεσόγειο. Ουσιαστικά, είναι ένα μαγαζί συγκεκριμένου concept food, που μέσω της εξαιρετικής ποιότητας των υλικών του, φέρνει τα tapas στο γαστρονομικό προσκήνιο.

Ένα πιάτο που προκαλεί γευστικές εκρήξεις στον ουρανίσκο μας, είναι η Paella Valenciana, ένα μοναδικό mix up από κοτόπουλο, γαρίδες, και μπισκ, υλικά που απογειώνονται με την προσθήκη του σαφράν και του chorizo broth. Ένας από τους μεγαλύτερους πόλους έλξης του Cepillo, είναι τα ευφάνταστα και πρωτότυπα cocktails του, για τις ονομασίες των οποίων έχει δανειστεί τους τίτλους από τους πίνακες του Salvador Dali. O εξαιρετικός mixologist, Γιώργος Ασημένος, δημιουργεί τα πιο γευστικά συνονθυλεύματα αρωμάτων και εικόνων, που μέσω της άρτιας πολυπλοκότητας τους, φτάνουν όλες τις αισθήσεις στο απόγειο τους.

Ένα υπέροχο cocktail που προμηνύει με τον καλύτερο τρόπο την καλοκαιρινή περίοδο, χάρη στο σιρόπι τριαντάφυλλου και τον φρέσκο χυμό από λεμόνι που περιέχει, είναι το Andalusia, ενώ οφείλει κανείς σε μια επίσκεψη του στο Cepillo να δοκιμάσει και το Placeres illuminados, ένα μαγικό mix up από blended rums, blueberry και πουρέ ανανά.

ΠΗΓΗ: goout.gr

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα