Ζύμη κρέπας σαν αυτή που παραγγέλνεις! Μάθε την μυστική συνταγή…

Ένα από το δεκατιανό που βάζω μαζί της είναι και οι κρέπες. Αλμυρές ή γλυκές, η κόρη μου τις λατρεύει…
Η πρώτη φορά όμως που έφτιαξα κρέπες ήταν μια παταγώδης αποτυχία. Εκτός του ότι δεν ήταν καθόλου τραγανές, μετά από λίγα λεπτά πανιάζανε και δεν θύμιζαν σε τίποτε τις κρέπες που παίρνουμε από μία κρεπερί.

Έπρεπε να βρω το μυστικό συστατικό… και το βρήκα. Το μυστικό είναι το κορν φλάουρ. Ναι, καλά διαβάζετε. Δείτε την παρακάτω συνταγή για κρέπες, έτσι όπως τη φτιάχνω εγώ. Πετυχημένα και δοκιμασμένα.

Υλικά:

1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2-3 κουταλιές σπορέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μία πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1,5 ποτήρι του κρασιού γάλα
1/2 ποτήρι του κρασιού νερό
Αλεύρι όσο σηκώσει ώστε να έχετε έναν ομοιόμορφο χυλό

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα