3 έξυπνοι τρόποι για να κάνετε τα άγουρα ροδάκινα να ωριμάσουν γρηγορότερα και να τα απολαύσετε όπως σας αρέσουν!

Εάν σας αρέσουν τα φρούτα, τότε είστε τυχεροί που έχει ξεκινήσει η εποχή των ροδάκινων. Είτε σας αρέσει να τα μαγειρεύετε ή να τα τρώτε ωμά, αυτό το φρούτο είναι από τα αγαπημένα του καλοκαιριού…

… αυτό ισχύει εκτός και αν τα ροδάκινά σας είναι σκληρά. Έχει τύχει πάρα πολλές φορές να αγοράσουμε ροδάκινα και όταν πάμε να τα φάμε να βλέπουμε ότι δεν είναι μαλακά.

Γι’αυτό αποφασίσαμε να δούμε μερικά πράγματα για τα ροδάκινα, για να μην χρειαστεί να περάσουμε κάτι παρόμοιο ξανά. Όμοια με τα αβοκάντο, υπάρχουν αρκετοί τρόποι να επιταχύνουμε την ωρίμανσή τους.

Δείτε μερικούς από τους αγαπημένους μας τρόπους:

1. Χαρτοσακούλα

Η καλύτερη τεχνική περιλαμβάνει μία χαρτοσακούλα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε τα σκληρά ροδάκινα σε μία χάρτινη σακούλα και να τα αφήσετε στον πάγκο. Μέσα σε λίγες μέρες, ακόμα και τα πιο σκληρά θα είναι έτοιμα για κατανάλωση.

Παρόλο που είναι δοκιμασμένη μέθοδος, δεν είναι καλή για όσους ζουν σε κλίματα με πολλή υγρασία, καθώς η σακούλα απορροφάει την υγρασία και έτσι τα φρούτα θα χαλάσουν πιο γρήγορα. Εάν έχετε αμφιβολίες, να κοιτάτε τακτικά τα φρούτα για να είστε σίγουροι ότι δεν έχουν χαλάσει.

2. Χαρτοπετσέτα από λινό ύφασμα

Είναι μία παραλλαγή της 1ης τεχνικής. Απλά καλύψτε κάθε ροδάκινο με μερικές χαρτοπετσέτες. Μετά από δύο μέρες, τα ροδάκινά σας θα είναι τέλεια.

3. Βράσιμο

Εάν θέλετε να μαγειρέψετε ένα ροδάκινο, απλά κόψτε το στην μέση και βγάλτε το κουκούτσι. Αυτή είναι η στιγμή που μπορείτε να το ξεφλουδίσετε εάν θέλετε. Μετά, βράστε νερό ή κρασί ή μπύρα για παραπάνω γεύση και όταν φτάσει σε σημείο βρασμού, ρίξτε μέσα τα μισά ροδάκινα. Το μαγείρεμα θα χρειαστεί ανάμεσα από 10 και 45 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ώριμα είναι.

Είστε έτοιμοι. Τώρα, δεν θα χρειάζεται να περιμένετε μέρες για να φάτε ένα μαλακό, ζουμερό φρούτο. Πώς σας φάνηκαν αυτές οι συμβουλές; Έχετε δοκιμάσει ποτέ κάτι παρόμοιο; Έχετε κάποια άλλη να προτείνετε; 

Credit: tiphero.com

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα