12 Πανέξυπνα Κόλπα για τις Καθημερινές δουλειές στην Κουζίνα που θα σας Λύσουν τα Χέρια. Απαραίτητα σε ΚΑΘΕ Νοικοκυρά!

Συλλέξαμε για σας τα 12 πιο φοβερά κόλπα για την κουζίνα, που θα σας φανούν χρήσιμα.

Σταγόνες από γιαούρτι

Οι σταγόνες από γιαούρτι είναι ένα νόστιμο, και το πιο σημαντικό ένα υγιεινό σνακ, ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά. Γίνεται πολύ εύκολα: Βάλτε το γιαούρτι σε μια πλαστική σακούλα ή σε κορνέ ζαχαροπλαστικής, πιέστε σταγόνες σε ένα ταψί, και στη συνέχεια, τοποθετήστε το ταψί στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Πως να κόψετε το κρεμμύδι χωρίς να κλάψετε

Για να κλάψετε ενώ καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμύδι, πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, τοποθετήστε το για 15 λεπτά στην κατάψυξη.

Καθαρίστε εύκολα τα αυγά

Το τσόφλι των βραστών αυγών θα αφαιρεθεί σχεδόν από μόνο του, αν ρίξει μια φέτα λεμόνι στη κατσαρόλα κατά το βράσιμο. Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε το λεμόνι με ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Το μυστικό για το βράσιμο των ζυμαρικών

Ρίξτε νερό στη κατσαρόλα μέχρι τη μέση και περιμένετε μέχρι να βράσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο νερό. Περιμένετε, μέχρι να αναδυθούν και στη συνέχεια, σιγά σιγά, ρίχνουμε ένα ποτήρι κρύο νερό. Μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά.

Πως να ψήσετε, αν σας έχουν τελειώσει τα αυγά

Αν πρόκειται να ψήσετε κέικ ή γλυκά και ξεμείνετε από αυγά, τότε μπορείτε κάλλιστα να τα αντικαταστήσετε από μισή μπανάνα για ένα αυγό.

Τέλειος καφές

Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και κανέλα σε μια χούφτα αλεσμένου καφέ στη καφετιέρα. Το αλάτι βοηθά στην μείωση της πικρής γεύσης του καφέ και η κανέλα θα προσδώσει καταπληκτική γεύση.

Πως να χωρίσετε ένα μήλο χωρίς μαχαίρι

Αν έχετε ένα μήλο και θέλετε να το κόψετε στη μέση, αλλά δεν έχετε μαχαίρι, υπάρχει τρόπος: Αφαιρέστε το μίσχο, γυρίστε το στα χέρια σας μέχρι να βρείτε μια βολική θέση, και στη συνέχεια πιέστε το μήλο για να σπάσει εύκολα στη μέση.

Καθαρίστε γρήγορα ένα σκόρδο

Για να καθαρίσετε γρήγορα και εύκολα το σκόρδο, τοποθετήστε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, ο φλοιός θα διαχωριστεί με ευκολία.

Η πιο νόστιμη πιπεριά

Όταν αγοράζετε πιπεριές, κοιτάξτε το κάτω μέρος τους. Οι πιπεριές που έχουν τρεις προεξοχές είναι «αρσενικές» και όσες έχουν τέσσερις είναι «θηλυκές». Οι πιπεριές «αγόρια» είναι πιο γλυκές, και είναι καλύτερο να τις τρώτε φρέσκες σε σαλάτες. Ενώ η γεύση στις πιπεριές «κορίτσια» είναι πιο δυνατή και είναι προτιμότερο να τις τρώμε σε μαγειρευτή μορφή.

Κόψτε τη ζύμη χωρίς μαχαίρι

Αντί για μαχαίρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντικό νήμα, για να κόψετε με ευκολία κέικ και ζύμες.

Καλύτερα και από τηγανιτές πατάτες

Αν σας αρέσουν οι ψητές πατάτες, δοκιμάστε το εξής: κάντε λεπτές εγκοπές στην πατάτα, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, προσθέστε ανάμεσα στις εγκοπές βούτυρο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάλτε στο φούρνο στους 220 ° C για 40 λεπτά.

Καθαρίστε γρήγορα βραστές πατάτες


Αν δε σας αρέσει να καθαρίζετε τις πατάτες, τότε αυτό το κόλπο θα σας αρέσει:

Κάντε μια μικρή τομή περιμετρικά της πατάτας. Βράστε τις πατάτες, και ξεπλύνετέ τις με κρύο νερό. Η φλούδα τους θα αφαιρεθεί πολύ εύκολα με το χέρι.

Credit: Adme

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους