10 Φοβερά Μυστικά Μαγειρικής που οι Επαγγελματίες Σεφ δεν Θέλουν να Ξέρεις. Το 8ο είναι Ο,τι Καλύτερο!

Σε κάποιους το μαγείρεμα είναι μια πραγματική απόλαυση, ενώ για άλλους αποτελεί μια καθημερινή ρουτίνα.

Θεωρούμε ότι για να γίνουμε σεφ στην κουζίνα μας δεν είναι ακατόρθωτο, ειδικά αν γνωρίζετε αυτές τις απλές, αλλά χρήσιμες τεχνικές που έχουμε συλλέξει για εσάς.

1. Προσθέστε γάλα και αλάτι στο νερό για να παραμένει λευκό το κουνουπίδι

Κανονικά, κατά το μαγείρεμα το κουνουπίδι γίνεται γκρι, που μπορεί να καταστρέψει την εμφάνιση των τροφίμων. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, κατά το βράσιμο προσθέτουμε στο νερό λίγο γάλα με μια πρέζα αλάτι, και το κουνουπίδι θα παραμείνει λευκό.

2. Κρατήστε το ζωηρό χρώμα στα βραστά και ψητά λαχανικά

Για να κρατήσουν τα λαχανικά το χρώμα τους ακόμα και κατά το σοτάρισμα ή το βράσιμο, τα βουτάμε σε παγωμένο νερό αμέσως μετά το μαγείρεμα ή ακολουθούμε τη διαδικασία του μπεν μαρί αν πρόκειται για ψητά ή τηγανητά.

3. Προσθέστε λίγο αλάτι όταν μαγειρεύετε γλυκά

Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι στη γλυκιά ζύμη πριν το ψήσιμο θα χαρίσει πιο έντονη γεύση και θα αποκαλύψει τη γεύση σε καθένα από τα συστατικά και τα καρυκεύματα.

4. Χρησιμοποιήστε κατεψυγμένα σταφύλια αντί για παγάκια για να κρυώσει το κρασί

Για να μη λιώσει ο πάγος και κατά συνέπεια αλλοιώσει τη γεύση του κρασιού, χρησιμοποιήστε κατεψυγμένα σταφύλια. Ψύχουν τέλεια το κρασί και δεν αλλοιώνουν τη γεύση του. Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο σε κρασί, αλλά και με άλλα ποτά, προσθέτοντας κατεψυγμένα μούρα και φρούτα της επιλογής σας.

5. Προετοιμάστε το τέλειο σπυρωτό ρύζι

Δεν είναι και τόσο εύκολο να μαγειρέψετε ρύζι που δεν κολλάει και να μη γίνει λαπάς. Αμέσως μετά το μαγείρεμα, καλύπτουμε το κατσαρολάκι με μια πετσέτα κουζίνας, η οποία θα απορροφήσει την περιττή υγρασία. Αυτό το απλό τέχνασμα θα βοηθήσει να γίνει σπυρωτό.

6. Πάρτε περισσότερο χυμό από ένα λεμόνι ή λάιμ

Για να πάρετε περισσότερη ποσότητα χυμό από ένα λεμόνι ή λάιμ, βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 10-20 δευτερόλεπτα σε υψηλή λειτουργία. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι το κόβουμε σε 6 φέτες και πιέζουμε το χυμό, ο οποίος θα είναι πολύ περισσότερος από το σύνηθες.

7. Ετοιμάστε τέλεια τούρτα χωρίς συνταγή

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να μετράτε το ακριβές βάρος των υλικών μιας συνταγής για τούρτα. Να θυμάστε έναν απλό κανόνα: η ποσότητα της ζάχαρης κατά βάρος, πρέπει να είναι ίση με το ποσότητα του αλευριού και ο αριθμός των αυγών ίση με το βούτυρο. Χρησιμοποιήστε μια ζυγαριά κουζίνας για την ακριβή μέτρηση του βάρους των συστατικών.

8. Αποκτήστε τρυφερό και ζουμερό κρέας με τη βοήθεια της πρωτεΐνης του αυγού και του αμύλου καλαμποκιού

Χρησιμοποιήστε το ασπράδι ενός αυγού και 1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού για να μαρινάρετε το τέλειο κρέας.

9. Αλατίστε τα λαχανικά πριν τα προσθέσετε σε σαλάτα

Πριν προσθέσετε λαχανικά που περιέχουν πολύ χυμό σε σαλάτα, πασπαλίστε τα ελαφρά με ψιλό αλάτι και τα αφήνουμε για λίγο, και στη συνέχεια τα αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Το αλάτι θα βοηθήσει να βγάλουν το περιττό νερό των λαχανικών και να διατηρήσουν τη γεύση τους.

10. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και κανέλα στον καφέ πριν τον προετοιμάσετε

Δοκιμάστε να προσθέσετε μια πρέζα αλάτι και κανέλα στον καφέ πριν τον προετοιμάσετε. Το αλάτι και το άρωμα κανέλας θα ενισχύσουν τη γεύση του καφέ και θα γίνει πιο νόστιμος.

Credit: Adme

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα