10 Εύκολα και Γρήγορα Κολπάκια για να Τεστάρετε την Καλή Ποιότητα των Τροφίμων που Αγοράζετε

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ελέγξετε την ποιότητα των τροφίμων που τρώτε καθημερινά. Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς απαιτούν τη βοήθεια επαγγελματιών ή ειδικού εξοπλισμού.

Παρακάτω, σας προτείνουμε μόνο εκείνους που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι ή ακόμα και στο σούπερ μάρκετ.

Κοτόπουλο

Δώστε προσοχή στις λευκές ρίγες και το παχύ στρώμα λίπους στα στήθη κοτόπουλου. Σημαίνει ότι οι κτηνοτρόφοι έκαναν ένεση αυξητικών ορμονών στα πουλερικά και τα κοτόπουλα κέρδισαν βάρος πολύ γρήγορα. Αυτό το κρέας δεν είναι καλό για την υγεία σας.

Το χρώμα είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξουμε: αν είναι κιτρινωπό, δεν είναι φρέσκο. Τα στήθη κοτόπουλου πρώτης ύλης πρέπει να είναι ροζ και δεν πρέπει να είναι πολύ μαλακά.

Τυρί cottage

Μια σταγόνα ιωδίου θα σας βοηθήσει να ελέγξετε αν το τυρί cottage σας περιέχει άμυλο. Εάν συμβαίνει αυτό, ο λεκές θα γίνει βαθύ μπλε, αλλιώς το χρώμα θα παραμείνει κίτρινο ή καφέ.

Αφήστε λίγο τυρί cottage σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν περιέχει φυτικά λίπη, θα γίνει κίτρινο. Μετά από αυτή τη δοκιμή, φρέσκο τυρί cottage δεν θα αλλάξει το χρώμα.

Μέλι

Ρίξτε λίγο μέλι πάνω σε μια επιφάνεια. Το «κακό» μέλι στάζει και αμέσως εξαπλώνεται στην επιφάνεια. Το υψηλής ποιότητας μέλι είναι αρκετά παχύ και χύνεται δύσκολα.

Εάν έχει τη γεύση καραμέλας, σημαίνει ότι το μέλι σας έχει ήδη θερμανθεί και περιέχει λευκή ζάχαρη.

Κρέμα γάλακτος

Για να ελέγξετε αν η κρέμα περιέχει φυτικά λίπη, ανακατέψτε μια κουταλιά σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Ένα προϊόν κακής ποιότητας θα παράγει λευκές νιφάδες. Η πραγματική κρέμα γάλακτος θα γίνει ένα ομογενές παχύ υγρό.

Κατεψυγμένα λαχανικά, μούρα και φρούτα

Ελέγξτε εάν μια συσκευασία κατεψυγμένου προϊόντος έχει χιόνι ή κομμάτια πάγου. Εάν συμβαίνει αυτό, σημαίνει ότι δεν έχει αποθηκευτεί σωστά.

Ψάρι

Τα φρέσκα ψάρια δεν πρέπει να έχουν θολά μάτια και τα βράγχια πρέπει να έχουν πάντα έντονο κόκκινο χρώμα. Το δέρμα τους θα πρέπει να έχει μια φυσική μεταλλική λάμψη και τα πτερύγια πρέπει να είναι στενά συνδεδεμένα με το σώμα.

Κρέας

Όταν επιλέγετε κρέας, πατήστε το με το δάχτυλό σας. Το νωπό κρέας θα πρέπει να είναι αρκετά ανθεκτικό ώστε να εξαφανιστεί το δακτυλικό σας αποτύπωμα.

Κόψτε ένα μεγάλο κομμάτι στο μισό: εάν το κρέας είναι σκοτεινό αλλά έχει λευκά περιγράμματα, σημαίνει ότι περιέχει πρόσθετα. Σκουπίστε το με χαρτοπετσέτα, το νωπό κρέας δεν πρέπει να αφήνει υπερβολική υγρασία και αίμα στην πετσέτα.

Βότανα

Κρατήστε ένα μάτσο άνηθο, για παράδειγμα. Αν τα φύλλα κρέμονται πάνω από τις πλευρές, είναι ήδη μαραμένα. Επιπλέον, εάν το χρώμα είναι πολύ σκοτεινό και τα στελέχη είναι πολύ μεγάλα, σημαίνει ότι περιέχει νιτρικά. Τα φρέσκα βότανα έχουν πάντα ένα φυσικό πράσινο χρώμα.

Κασέρι

Μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε το τυρί που περιέχει φυτικά λίπη. Θα καταρρεύσει όταν το κόψετε (δεν ισχύει για σκληρούς τύπους τυριού όπως το cheddar), θα στεγνώσει και θα αναπτύξει ρωγμές όταν αφεθεί χωρίς συσκευασία.

Αφήστε λίγο τυρί σε θερμοκρασία δωματίου. Ένα προϊόν υψηλής ποιότητας θα γίνει πιο μαλακό, αλλά εάν στεγνώσει και εμφανιστεί υγρασία σε αυτό, καλύτερα αφήστε το και μην το τρώτε.

Παγωτό

Αφήστε το αγαπημένο σας παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν περιέχει φυτικά λίπη, θα παραμείνει παγωμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και τελικά θα λιώσει σε υγρό.

Το παγωτό με συστατικά καλής ποιότητας θα λιώσει σε μια παχιά λευκή κρέμα.

Credit: BrightSide

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα