Φανταστικό: Σήμερα φτιάχνουμε Λεοπάρ κέικ!

Συστατικά

  •  

    560γρ αλεύρι

  • 50γρ ζάχαρη
  • 1φακελακι μαγιά ξερή
  • 1κουταλακι αλάτι
  • 30γρ βούτυρο
  • 380γαλα για τα έξτρα μίγματα

Στο 1ο μαύρο μείγμα

  • 50γρ μαύρη σοκολάτα
  • 10γρ κακάο

Στο 2ο καφέ μείγμα

  • 30γρ κακάο
  • 20γρ γάλα για την επικάλυψη
  • 100γρ σοκολάτα γάλακτος
  • 50γρ κρέμα γάλακτος
  • 50γρ σοκολάτα λευκή.
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε μια μπασινα λιώνουμε την μαγιά σε χλιαρό γάλα μαζι με την ζάχαρη μεχρι να βγάλει φουσκάλες το μίγμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Όταν γινει ζύμη προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε να το απορροφήσει.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο μαλακωμένο και ανακατεύουμε για 10λεπτα με το χέρι.
  • Το μίγμα θα ειναι περίπου 950γρ.
  • Βάζουμε τα 450γρ σε ενα μπολ λάδωμενο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φούσκωσει για μια ώρα σε ζεστό μερος (ζεστό φούρνο οχι καυτό).
  • Με τα υπόλοιπα 500γρ ζύμης την χωρίζουμε στην μέση και στην μια βάζουμε το γάλα και το κακάο για να γινει καφε και την άλλη την μαύρη σοκολάτα (λιωμένη) και το κακάο για να γινει μαύρη.
  • Τα βάζουμε σε 2 λαδωμενα μπολ και τα βάζουμε και αυτα να φουσκώσουν για μια ώρα.
  • Όταν φουσκώσουν, χωρίζουμε το κάθε μίγμα σε 6 μπαλακια και τα βάζουμε στην άκρη. Αρχικά παίρνουμε τα καφε μπαλάκια και ανοίγουμε την ζύμη με τα χέρια μας όσο πιο μακρόστενη και στρογγυλή γίνεται.
  • Έπειτα ανοίγουμε τη μαύρη ζύμη με τον πλαστή το κάθε μπαλάκι σε μάκρος όσο ειναι τα καφε και όσο πιο λεπτό μπορούμε ώστε να χωρέσει το καφε μέσα.Τυλίγουμε στην μαύρη ζύμη μέσα το καφε μακρόστενο ζυμάρι και το κλείνουμε.
  • Τέλος ανοίγουμε και τα άσπρα ζυμαρακια στο ίδιο μήκος που ειναι το ζυμάρι με το κακάο και καλύπτουμε με το λευκό ζυμάρι την ζύμη που κάναμε πριν.
  • Βάζουμε το μίγμα σε στρογγυλό ταψάκι και παίρνουμε ένα ένα τα μακρόστενα ζυμαρια και τα τυλίγουμε σαν κουλούρα.
  • Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτα.
  • Λιώνουμε τις σοκολάτες με την κρέμα γάλακτος. Απλώνουμε πρώτα την σοκολάτα γάλακτος απο πάνω, την στρώνουμε και τελος πασπαλίζουμε με την λευκή σοκολάτα ακανόνιστα.

Πηγή:  babyradio.gr

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα