Προσοχή! Αν ρίξετε Ζεστό Νερό στα Μήλα σας και γίνουν ΕΤΣΙ, πετάξτε τα αμέσως! Υπάρχει σοβαρός Κίνδυνος…

Η φύση μας χαρίσει μια υγιή εναλλακτική λύση που αντικαθιστά τις καραμέλες. Τα φρούτα είναι τόσο γλυκά όσο οι καραμέλες, αλλά η γλυκύτητά τους δεν είναι αποτέλεσμα τεχνητών σακχάρων και ουσιών. Τα μήλα, τα αχλάδια και τα άλλα φρούτα, εμπεριέχουν βιταμίνες και μέταλλα.

Για το μόνο πράγμα που πρέπει να ανησυχείτε, είναι για την προέλευση των φρούτων που αγοράζετε. Δυστυχώς, τα φρούτα συνήθως καλύπτονται με κερί που φτιάχνεται από το ίδιο υλικό που φτιάχνονται τα λάδια κινητήρων. Αυτό το κερί είναι απειλητικό για τη ζωή και τοξικό για το σώμα σας.

Κερί φρούτων

Οι αγρότες και οι παραγωγοί καλύπτουν τα φρέσκα προϊόντα τους με κερί, με σκοπό να μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο. Κατά τη διαδικασία αυτή, αφαιρείται το φυσικό κερί των φρούτων και στη συνέχεια το προϊόν επικαλύπτεται με κερί που έχει βάση το πετρέλαιο.

Παρόλο που λένε ότι αυτό το κερί κρατά τους μύκητες και τα βακτηρίδια μακριά από τα φρούτα και διατηρεί το προϊόν, η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική. Το κερί αυτό ακόμη, αλλάζει το χρώμα των φρούτων και τα καθιστά πιο ελκυστικά και νόστιμα. Την περασμένη δεκαετία, οι άνθρωποι άρχισαν να αναρωτιούνται εάν αυτή η μέθοδος είναι πραγματικά απαραίτητη ή είναι απλά ένα τέχνασμα για να κάνουν τους καταναλωτές να αγοράζουν περισσότερα.

Συστατικά κεριού φρούτων

Δεδομένου ότι το κερί φρούτων δεν έχει καμία σχέση με το φαγητό, οι εταιρείες δεν αναγκάζονται να αποκαλύψουν το περιεχόμενό του. Φήμες λένε, ότι αυτό το κερί περιέχει τοξικά συστατικά που κάνουν κακό στην υγεία. Το μόνο που γνωρίζουμε, είναι ότι το κερί φρούτων περιέχει αλλεργιογόνα όπως σόγια, γαλακτοκομικά, γλουτένη και άλλα παρόμοια.

Επιπλέον, οι επικαλύψεις κεριών είναι γεμάτες μυκητοκτόνα και συντηρητικά, τεχνητές βαφές και χρώμα που κάνουν τα φρούτα να φαίνονται όμορφα. Αυτές οι βαφές είναι οι γνωστές καρκινογόνες ουσίες και είναι κάτι που δεν χρειάζεστε για το φαγητό σας.

Αποφύγετε τα καλυμμένα με κερί φρούτα

Παρόλο που το συμβατικό κερί φρούτων είναι κατασκευασμένο από συστατικά που βλάπτουν την υγεία, ορισμένες εταιρείες καλύπτουν τα προϊόντα τους με κερί από φυσικά συστατικά. Ψάξτε για να αγοράσετε αυτά τα φρούτα και να μην θέσετε την υγεία σας σε κίνδυνο.

Το οργανικό κερί φρούτων είναι παρασκευασμένο από συστατικά όπως κερί καρναούβης, ρητίνη ξύλου και κερί μέλισσας. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν περιέχει μυκητοκτόνα, τεχνητά συντηρητικά ή συστατικά πετρελαίου.

Βεβαιωθείτε ότι τα φρούτα που αγοράζετε δεν περιέχουν κανένα από αυτά τα προϊόντα, ή προσπαθήστε να βρείτε φρούτα που δεν έχουν κερωθεί. Ψάξτε για βιολογικά φρούτα. Πάντα να επιλέγετε φρούτα εποχής, γιατί αυτά δεν είναι ποτέ επικαλυμμένα με κερί.

Credit: Naturalcuresandhomeremedies

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα