Μπακαλιάρος σουβλάκι

Μια συνταγή που βοηθά στην καταπολέμηση της χοληστερίνης και στη μείωση κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

(Πιάτο 4 ατόμων, Προετοιμασία 10΄- Ψήσιμο 15΄)

Υλικά
4 φιλέτα μπακαλιάρου
8 μικρά ντοματάκια
1 πιπεριά
2 κ.γλυκού αρωματικά βότανα
Αλάτι – Πιπέρι.

Παρασκευή
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240ο C. Πλένετε την πιπεριά και τα ντοματάκια. Ανοίγετε και αφαιρείτε από το εσωτερικό της πιπεριάς τους σπόρους και τις ίνες και την κόβετε σε κύβους. Κόβετε τα φιλέτα του ψαριού σε μεγάλους κύβους. Τα περνάτε σε καλαμάκια εναλλάσσοντας με κομματάκια πιπεριάς και ντοματάκια. Τοποθετείτε σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με αρωματικά βότανα και αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε στο φούρνο για 5 λεπτά.
Καταπολέμηση της χοληστερίνης: Τα Ω3 και τα ακόρεστα λιπαρά οξέα του μπακαλιάρου, τα ακόρεστα λιπαρά οξέα του ελαιολάδου, οι διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες καθώς το ισχυρό αντιοξειδωτικό «λυκοπένιο» που εμπεριέχονται στα ντοματάκια και την πιπεριά βοηθούν στην καταπολέμηση της χοληστερίνης και στη μείωση κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

(via)

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα