Μάθε να ξεχωρίζεις το Αγνό Μέλι από το Νοθευμένο, με ΑΥΤΟ το Πανέξυπνο Κόλπο!

Όταν αγοράζετε μέλι σε κάποιο κατάστημα, αναρωτιέστε ποιο είναι φυσικό; Σας παρουσιάζουμε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για να ξεχωρίζετε το αγνό και φυσικό μέλι.

Έρευνα στην αγορά του μελιού στην Αμερική έδειξε ότι το 76% των προϊόντων με μέλι που πωλούνται στα καταστήματα, περνούν από μια διαδικασία που λέγεται «υπερ-φιλτράρισμα», όπου αφαιρούνται ακαθαρσίες όπως κερί, αλλά και ίχνη από γύρη. Τα προϊόντα που περνούσαν από τέτοια επεξεργασία ήταν από μεγάλες εταιρείες παρασκευής μελιού.

Αυτές οι «ακαθαρσίες« που το υπερ-φιλτράρισμα αφαιρεί από το μέλι στην πραγματικότητα είναι αυτό που μας ωφελεί. Το μέλι που πρέπει να καταναλώνουμε πρέπει να είναι βιολογικό και ωμό, χωρίς καμιά επεξεργασία.

Μια κουταλιά από ωμό μέλι περιέχει περίπου 20 βιταμίνες, 18 αμινοξεά, 16 μεταλλικά ιχνοστοιχεία και πολλά αντιοξειδωτικά και θρεπτικά στοιχεία. Το ωμό μέλι είναι αντιβακτηριακό, αντι-ιικό και αντιμυκητησιακό. Περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμινών B2, B3, B5, B6, C, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, χλώριο νάτριο, θείο, και φώσφορο.

Έτσι όταν αγοράζετε μέλι, πως θα γνωρίζετε ότι αγοράζετε φυσικό και αφιλτράριστο; Το καλύτερο είναι να αγοράζετε μέλι από μελισσοκόμους και τοπικά καταστήματα με βιολογικά είδη.

Credit: TipHero

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα