Κις λορέν με ζαμπόν και τυρί, για μικρούς και μεγάλους

Μία φανταστική κις λορέν με ζαμπόν και τυρί, που θα χαροποιησει όλη την οικογένεια!

Μία πίτα εύκολη και γρήγορη για κάθε ώρα και μέρα.

Υλικά συνταγής

25 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 1/2 φλ. τσαγιού [180 γρ.] τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι [50 γρ.] που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 φλ. τσαγιού [375 ml] γάλα
4 αβγά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και βουτυρώστε ένα ταψάκι.
Σε ένα μπολ βάζετε, το ζαμπόν, το κρεμμύδι, το τυρί, το αλεύρι, το αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Τα μεταφέρετε στη βουτυρωμένη ταρτιέρα και τα απλώνετε ισομερώς.
Στο μπόλ χτυπάτε καλά τα αβγά, προσθέτετε το γάλα, ανακατεύετε και περιχύνετε το μείγμα  με το ζαμπόν. α
Ψήνετε για 40′ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε ζεστό ή και κρύο.

*Photography by Louise Lister

Πηγή

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα