Δείτε ΤΙ θα συμβεί στο Σώμα σας αν προσθέσετε Βρώμη στην καθημερινή σας Πρωινή Διατροφή. Δεν πάει το Μυαλό σας!

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αφού προετοιμάζει το σώμα για τις ακόλουθες καθημερινές δραστηριότητες, διεγείρει τη σωστή πέψη και παρέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά και ενέργεια στο σώμα.

Ωστόσο, αν επιλέξετε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με πλιγούρι βρώμης, θα κερδίσετε σίγουρα πολλά οφέλη για την υγεία!

Λόγω της πλούσιας διατροφικής φύσης του, καταναλώνεται περισσότερα από 2.000 χρόνια, και οι θεραπευτικές του ιδιότητες έχουν συνεισφέρει στην αντιμετώπιση νευρικών και εντερικών προβλημάτων, σε δερματικές παθήσεις και άλλες ασθένειες.

Μια μικρή μερίδα αυτού του δημητριακού παρέχει 13 γρ. πρωτεΐνης και επαρκή ποσότητα μαγγανίου για ολόκληρη την ημέρα. Είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, φυτικό οξύ, σελήνιο, φαινολικό οξύ, βιταμίνη Ε, τοκοτριενόλες, χαλκό, μαγνήσιο, φώσφορο, βιταμίνη Β1, βιοτίνη και μολυβδαίνιο.

Αυτό θα συμβεί στο σώμα σας αν καταναλώνετε πλιγούρι βρώμης κάθε πρωί σε καθημερινή βάση:

Είναι μια μεγάλη πηγή ενέργειας και φυτικών ινών, και θα ενισχύσει επίσης την πέψη. Ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης θα παρέχει αρκετή ενέργεια για το σώμα, αλλά θα αποτρέψει να βιώσετε πτώσεις της γλυκόζης, καθώς θα ρυθμίσει τα επίπεδα της ινσουλίνης και να μειώσει τη λαχτάρα για κάτι γλυκό.

Αν τρώτε πλιγούρι βρώμης για πρωινό, μπορείτε να μειώσετε αποτελεσματικά την πρόσληψη θερμίδων έως και κατά 81%, και αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.

Επιπλέον, αν καταναλώνετε πλιγούρι βρώμης για πρωινό, χάρη στις ιδιότητες του κορεσμού, θα αποτρέψει την επιτυχή αύξηση του σωματικού βάρους και της παχυσαρκίας.

Αυτά είναι μερικά άλλα οφέλη για την υγεία από το πλιγούρι βρώμης:

  • Προλαμβάνει το παιδικό άσθμα
  • Βελτιώνει την ανοσολογική απόκριση
  • Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, που προλαμβάνουν τον καρκίνο του στήθους
  • Μειώνει τη χοληστερόλη
  • Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας
  • Η τακτική κατανάλωση μπορεί να αποτρέψει την ουρική αρθρίτιδα
  • Πρόκειται για μια απολύτως ασφαλής εναλλακτική λύση δημητριακών για τα άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στη γλουτένη
  • Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειώνει τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2
  • Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
  • Υποστηρίζει τη μακροζωία

Ως εκ τούτου, η βρώμη είναι μια εξαιρετική επιλογή για πρωινό. Ωστόσο, είναι πάντα καλύτερο να επιλέξετε τα λιγότερο επεξεργασμένα είδη. Σας συνιστούμε να προσθέσετε πλιγούρι βρώμης στα αγαπημένα σας smoothies, γιαούρτι, μπισκότα και muffins.

Να θυμάστε ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε οποιοδήποτε γεύμα με βρώμη και να απολαύσετε τα οφέλη της. Μπορείτε να επιλέξετε τους αγαπημένους σας συνδυασμούς και να παραμείνετε υγιείς με ένα απολαυστικό τρόπο!

Credit: GoodMorningCenter

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα