Δείτε ΠΟΙΑ είναι και ΠΟΣΟ κοστίζουν τα πιο Ακριβά Τρόφιμα στον Κόσμο. Η Τιμή του Καφέ από Περιττώματα Γάτας, θα σας Σοκάρει!

Για κάποιους ένα ακριβό γεύμα, είναι ένα εκλεκτό κόκκινο ψάρι, για άλλους μια σπάνια λευκή τρούφα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά άλλα προϊόντα, των οποίων η τιμή σίγουρα μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι το ξεχωριστό έχουν.

Σας δίνουμε την ευκαιρία να ρίξετε μια ματιά στα 10 πιο ακριβά τρόφιμα στον κόσμο.

1. Μανιτάρια Matsutake

Η σπανιότητα αυτών των μανιταριών είναι ο λόγος που η τιμή τους φτάνει τα 600 δολάρια ανά 1 κιλό. Τα μανιτάρια Matsutake έχουν προέλευση από την Ιαπωνία και καλλιεργούνται σε πολλές ασιατικές χώρες, αλλά οι αριθμοί τους έχουν μειωθεί σημαντικά από έντομα που καταστρέφουν τα δέντρα, στη σκιά των οποίων συνήθως αναπτύσσονται αυτά τα μανιτάρια. Έτσι, υπάρχει μια πιθανότητα ότι αυτά τα μανιτάρια μπορεί ακόμη και να εξαφανιστούν από το πρόσωπο της Γης.

2. Καφές Kopi Luwak

Αυτός ο καφές παράγεται σε βιομηχανική κλίμακα στην Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και τη Νότια Ινδία. Ο καφές Kopi Luwak είναι ο πιο ακριβός καφές στον κόσμο. Το κόστος του κυμαίνεται από 250 έως 1.200 δολάρια ανά 1 κιλό. Είναι γνωστός για τον ιδιαίτερο τρόπο της επεξεργασίας του. Παράγεται από τα κόπρανα μιας αγριόγατας στην Ινδονησία και διαθέτει πλούσιο άρωμα και εξαιρετική γεύση. Ψήνεστε;

3. Λευκό χαβιάρι μπελούγκα

1 κιλό από αυτό το χαβιάρι αξίζει 8.500 δολάρια. Το αλμπίνο μπελούγκα είναι ένα μεγάλο ψάρι οξύρρυγχος, που βρίσκεται στην Κασπία Θάλασσα. Το κόστος του είναι τόσο υψηλό λόγω του γεγονότος ότι το λευκό χαβιάρι μπελούγκα αποκτά το χρυσαφένιο του χρώμα εξαιρετικά σπάνια – περίπου μία φορά κάθε 100 χρόνια.

4. Σούπα από φωλιά χελιδονιού

Αυτές οι χελιδονοφωλιές αποτελούνται ουσιαστικά από το σάλιο των χελιδονιών χωρίς άλλες προσμίξεις. Αυτές οι φωλιές είναι περιζήτητες: είναι νόστιμα έδεσματα στην κινέζικη κουζίνα. Η υψηλή τιμή τους δικαιολογείται: η συλλογή τους είναι μια αρκετά επικίνδυνη διαδικασία, καθώς τα πουλιά φτιάχνουν τις φωλιές τους στα βράχια, όπου υπάρχει κίνδυνος να πέσει το άτομο που τις μαζεύει. Το κόστος αυτής της λιχουδιάς φτάνει τα 3.000 δολάρια για ένα κιλό.

5. Κρόκος

Το κόστος αυτού του καρύκευματος μπορεί να κυμαίνεται από 400 έως 1.000 δολάρια ανά 1 κιλό. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι ο κρόκος ανθίζει μόνο το φθινόπωρο, και μόνο για 7 ημέρες ετησίως. Η συλλογή του και η επεξεργασία του γίνεται με το χέρι. Και για να παραχθεί 1 κιλό σαφράν, οι συλλέκτες πρέπει να κόψουν σχεδόν 300 χιλιάδες άνθη.

6. Λευκές τρούφες

Το υψηλό κόστος αυτών των μανιταριών οφείλεται στις ειδικές συνθήκες της ανάπτυξής τους, τη μέθοδο συγκομιδής, την αποθήκευση και, φυσικά, στην εκλεπτυσμένη γεύση και άρωμα. Στην Ευρώπη, 1 κιλό λευκής τρούφας αξίζει περίπου 2.000 ευρώ.

7. Μαύρο κοτόπουλο ayam tsemani

Τα κοτόπουλα ayam tsemani εκτρέφονται στην Ινδονησία, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο σε άλλες χώρες λόγω του κινδύνου εξάπλωσης της γρίπης των πτηνών. Η φυλή των πουλιών είναι τόσο σπάνια ώστε ένα τέτοιο κοτόπουλο αξίζει περίπου 200 δολάρια.

8. Ιαπωνικό ψητό βόειο κρέας Wagyu

Το ψητό βοδινό κρέας Wagyu από την Ιαπωνία είναι ένα από τα πιο νόστιμα, διάσημα και ακριβά εδέσματα στον κόσμο. Έχει ένα υπέροχο άρωμα, μαρμάρινη όψη και τη περίφημη υφή βουτύρου. Στα καθαρόαιμα βόδια της φυλή Wagyu στην πατρίδα τους στην Ιαπωνία τους κάνουν μασάζ, πίνουν μπύρα, και τους βάζουν να ακούσουν κλασική μουσική. Η αξία ενός κιλού ενός τέτοιου κρέατος φτάνει τα 450 δολάρια.

9. Ιβηρικό χαμόν

Το πιο ακριβό ζαμπόν, το Ιβηρικό χαμόν, προέρχεται από την Ισπανία. Εκεί βόσκουν οι μαύροι χοίροι της Ιβηρικής φυλής, τρέφονται αποκλειστικά με βελανίδια, και αρμενίζουν σε τεράστια λιβάδια. Η τιμή του 1 κιλού αυτού του ζαμπόν φτάνει τα 365 δολάρια.

10. Τυρί Elk

Το τυρί Elk είναι ένα από τα πιο ακριβά τυριά που παράγεται μόνο σε ένα μέρος – σε αγρόκτημα ταράνδων στη Σουηδία. Για την παραγωγή του χρησιμοποιείται γάλα ταράνδων. Το λευκό χρώμα του τυριού, μοιάζει με τη φέτα. Το κόστος αυτού του τυριού είναι 1.000 ευρώ ανά 1 κιλό, και παράγεται σε πολύ περιορισμένες ποσότητες.

Credit: Adme

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα