Αυτό είναι το Μυστικό για τις πιο Κρεμώδεις, Λαχταριστές Γλυκοπατάτες που φάγατε ποτέ!

Όσοι έχετε δοκιμάσει γλυκοπατάτες, σίγουρα θα γνωρίζετε ότι όχι μόνο είναι πιο νόστιμες από τις κανονικές, αλλά είναι επίσης και πιο υγιεινές! Στην πραγματικότητα, μια μικρή γλυκοπατάτα περιέχει το 262% της ημερήσιας συνιστώμενης δοσολογίας σε βιταμίνη Α και το 29% της ημερήσιας δοσολογίας σε βιταμίνη C. Έχουν επίσης τις διπλάσιες ίνες από τις κανονικές πατάτες.

Όταν όμως μαγειρεύουμε γλυκοπατάτες, συνήθως τις ψήνουμε στο φούρνο (ή στο φούρνο μικροκυμάτων, αν δεν έχουμε αρκετό χρόνο). Αλλά ανακαλύψαμε πρόσφατα ότι υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για την πρετοιμασία τους και το αποτέλεσμα είναι πιο κρεμώδες και πιο γευστικό (χωρίς πρόσθετα συστατικά ή καρυκεύματα).

Αφού ξεπλύνετε και τρίψτε το εξωτερικό τους, απλά χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να ανοίξετε μερικές τρύπες και βάλτε τις κατευθείαν στον ατμομάγειρα ή σε μία γάστρα. Αφήστε τις να “βγάλουν τα ζουμιά” τους και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 6-7 ώρες.

Το αποτέλεσμα θα αξίζει τον κόπο!

Credits: Tip Hero

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα