Αλμυρή τούρτα με κρέπες

Συστατικά
Για τις κρέπες
2 μεγάλα αυγά
3/4 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι αλεύρι
3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
βούτυρο, για την επικάλυψη στο τηγάνι

Για τη γέμιση
3 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κ.γ. αλεύρι
½ κούπα γάλα
130 γρ. λευκό τυρί που λιώνει όπως μοτσαρέλα ή προβολόνε, τριμμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες ή προαιρετικά σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης
Photo credit: G. Drakopoulos

Για τις κρέπες
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα συστατικά (εκτός από το βούτυρο), και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα. Αλλιώς μπορείτε να τα ανακατέψετε με ένα σύρμα σε ένα μπολ.
Τοποθετούμε τη ζύμη από τις κρέπες στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, ή μέχρι και 48 ώρες.
Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι.
Προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο και το κατανέμουμε ομοιόμορφα σε όλο το τηγάνι.
Ρίχνουμε μια-δυο κουταλιές του μείγματος στο κέντρο του τηγανιού και περιστρέφουμε ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και από τις 2 πλευρές ή μέχρι να πάρουν καλό χρώμα οι κρέπες μας. Συνήθως η πρώτη δεν βγαίνει καλή. Κάνουμε το ίδιο για όλες τις κρέπες μας.

Για τη γέμιση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο σοτάρουμε κρεμμύδι, έτσι ώστε να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια-υψηλή, προσθέτουμε όλα τα μανιτάρια και τις άλλες 2 κ.σ. βούτυρο. (Ή τα μισά μανιτάρια με το μισό βούτυρο σε 2 δόσεις)
Αλατοπιπερώνουμε τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το αλεύρι, ραντίζουμε με γάλα, ενώ ανακατεύουμε μέχρι να μειωθεί το υγρό στο τηγάνι κατά το ήμισυ. Προσθέτουμε το λευκό τυρί και αφήνουμε να λιώσει και αμέσως βγάζουμε από τη φωτιά.
Απλώνουμε 2 κρέπες σε ένα βουτυρωμένο ταψί .
Απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα της γέμισης πάνω στην κρέπα, και πασπαλίζουμε με το κρεμμυδάκι ή το σχοινόπρασο. Από πάνω βάζουμε την άλλη κρέπα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει η γέμιση.
Στη τελική κρέπα από πάνω πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

(via)

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα