Ζάεφ: «Τέλος πια το ΠΓΔΜ. Τώρα έχουμε ένα αξιοπρεπές όνομα, το Βόρεια Μακεδονία»

Παρουσία του υπουργικού συμβουλίου, που τον περιστοίχιζε, ο Ζόραν Ζάεφ έκανε διάγγελμα σχετικά με τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

Το διάγγελμα του Σκοπιανού πρωθυπουργού είχε την μορφή… συνέντευξης Τύπου, καθώς ο Ζάεφ δέχθηκε και ερωτήσεις από δημοσιογράφους.

Ο Ζάεφ δήλωσε πως η συγκεκριμένη η ιστορική λύση, όπως την χαρακτήρισε, διαφυλάττει την «μακεδονική εθνική και πολιτιστική ταυτότητα».

Ο Ζάεφ τόνισε επιπλέον πως η συμφωνία εγγυάται την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και κάλεσε τόσο τον πρόεδρο Γκιόργκι Ιβάνοφ, όσο και την αντιπολίτευση να την στηρίξουν.

«Είμαστε πολιτικοί που πρέπει να υπηρετούμε πολίτες και να οικοδομήσουμε τη συνεργασία με τις γειτονικές χώρες και την προώθηση της χώρας μας σε όλες της τις πτυχές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δήλωσε ότι «είμαστε αυτοί που οι πολίτες επέλεξαν, οπότε αποφασίσαμε να θέσουμε τη συμφωνία σε δημοψήφισμα».

Συνάντηση με Τσίπρα

Ο Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε επιπλέον ότι η συμφωνία με την Ελλάδα αναφορικά με το ονοματολογικό ενδέχεται να επισφραγιστεί το προσεχές Σαββατοκύριακο. «Θα έχουμε μια συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, κατά την οποία θα εξετάσουμε όλα τα επιχειρήματα και θα ενεργήσουμε βάσει των αρμοδιοτήτων μας».

Αναφορικά με την επίμαχη συμφωνία, ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η εθνότητα και η γλώσσα θα είναι μακεδονική και οι πολίτες Μακεδόνες / Πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.

Πηγή

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»