Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Γιαννάκης

«Μεταγραφή» από το «πάνω ράφι» για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού φαίνεται ότι ο «Δράκος» του ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο για τις επικείμενες ευρωεκλογές!

Με βάση τις πληροφορίες του «Έθνους» η απόφαση είναι ειλημμένη και ο πρώην παίκτης των Άρη και Παναθηναϊκού με τους οποίους μεγαλούργησε, όπως ιδίως με την Εθνική, αρχηγός της οποίας ήταν στο έπος του ’87, αλλά και αργότερα ως προπονητής της Εθνικής Ομάδας που την οδήγησε στο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2005 και στο ασημένιο στο Παγκόσμιο του 2006 και στη συνέχεια, προπονητής του Ολυμπιακού θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, στην καριέρα του ως αθλητής έχει κατακτήσει 7 Πρωταθλήματα Ελλάδας, 7 Κύπελλα, 1 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, ενώ έχει γράψει Ιστορία με την Εθνική ομάδα δηλώνοντας ανέκαθεν «στρατιώτης» της εθνικής.

Ήταν μέλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Ευρωμπάσκετ του 1987, ενώ έχει γράψει Ιστορία και ως προπονητής κατακτώντας το Ευρωμπάσκετ του 2005, το ασημένιο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2006.

Το τελευταίο διάστημα ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν ασχολούταν με την προπονητική και από τις τελευταίες του δουλειές ήταν τον Ιούνιο 2012, όταν ανέλαβε προπονητής της γαλλικής Λιμόζ, όπου παρέμεινε για μία σαιζόν. Τον Απρίλιο του 2013 ανέλαβε την Εθνική μπάσκετ ανδρών της Κίνας, με συμβόλαιο τριετούς διαρκείας, ωστόσο αποχώρησε το 2014 από τον πάγκο της. Στις 7 Ιουλίου 2017 υπέγραψε συμβόλαιο με τον Άρη, από τον οποίο αποχώρησε τον Μάρτιο του 2018.

Πηγή

Related posts

Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ο Τάσος Αρνιακός: «Η ανάσα έρχεται από την Δευτέρα…» – Καιρικό σφυροκόπημα μέχρι το Πάσχα

«Έτρεμε ολόκληρος ο 7χρονος»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την 44χρονη που πέθανε ξαφνικά σε βόλτα με τον γιο της

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»