Υπόκλιση από τον Θοδωρή Βλάχο: «Ήρωες είναι οι πιλότοι και οι πυροσβέστες, όχι οι παίκτες μου»

Ο Θοδωρής Βλάχος κλείνει σε λίγους μήνες 10 χρόνια στον πάγκο της Εθνικής ομάδας πόλο Ανδρών της Ελλάδας. Ο Βολιώτης προπονητής που έχει συνδέσει το όνομά του με τον Ολυμπιακό και την Εθνική ομάδα μπορεί να λέει ότι είναι ο πιο επιτυχημένος Έλληνας όχι μόνο στο χώρο της υδατοσφαίρισης.

Επί ημερών του η Ελλάδα έχει κερδίσει δύο χάλκινα μετάλλια σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το 2015 και το 2022, ενώ το 2021 οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ο έμπειρος τεχνικός την οδήγησε σήμερα στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα και η Ελλάδα θα παίξει το Σάββατο (12:00) με την Ουγγαρία για το χρυσό μετάλλιο. Ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής μίλησε στο protothema.gr από την Φουκουόκα για την μεγάλη στιγμή της ομάδας, τον τελικό, αλλά και για τις πυρκαγιές στη χώρα.

«Καλές μονάδες η Ουγγαρία»

Με την Ουγγαρία η Ελλάδα έπαιξε δύο φορές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και κέρδισε και στις δύο. Το Σάββατο οι δύο ομάδες θα παίξουν για το χρυσό μετάλλιο στη Φουκουόκα και ο Θοδωρής Βλάχος μας λέει: «Το Τόκιο είναι Τόκιο εδώ είναι Φουκουόκα. Δεν θα έχουν σχέση τα δύο παιχνίδια. Τώρα είναι τελικός. Κρίνει χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ειλικρινά δεν είχε ιδιαίτερη προτίμηση ανάμεσα σε Ισπανία και Ουγγαρία. Η Ισπανία είναι καλύτερη ως ομάδα και πιο γρήγορη και η Ουγγαρία έχει καλύτερες μονάδες. Έχει πολύ καλούς σουτέρ αλλά δεν είναι δυνατή στους φουνταριστούς. Εμείς πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί στην άμυνα και γενικά να έχουμε την ίδια απόδοση όπως με τη Σερβία».

«Θα δούμε το Σάββατο εάν ήρθε η στιγμή για το χρυσό»

Τον ρωτήσαμε εάν η Ελλάδα είναι φαβορί για το χρυσό και μας είπε: «Φαβορί σε τελικό δεν υπάρχει. Απέναντι μας έχει μια χώρα με τεράστια ιστορία αλλά και η Ελλάδα είναι τα τελευταία χρόνια στην ελίτ του κόσμου. Δεν φοβάμαι καμία ομάδα όμως όπως και τα παιδιά. Εξασφαλίσαμε το ασημένιο μετάλλιο, την πρόκριση στο Παρίσι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά υπάρχει δίψα για το χρυσό. Είδαμε μετά τον αγώνα ότι τα παιδιά στις δηλώσεις τους κράτησαν χαμηλούς τόνους. Μέσα τους ξέρουν ότι είναι ευκαιρία για το χρυσό. Το θέλουμε. Τώρα εάν είναι η στιγμή μας θα δείξει».

Πολλοί στάθηκαν στις αλλαγές που έχει κάνει η ομάδα της Σερβίας σε σχέση με την χρυσή Ολυμπιονίκη του 2020 και ο Θοδωρής Βλάχος σημειώνει: «Ναι ισχύει αυτό. Έχουμε όμως και εμείς πολλά νέα παιδιά στην ομάδα μας. Επιπλέον δεν έχουμε έναν από τους καλύτερους παίκτες μας, τον Άγγελο Βλαχόπουλο, που είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Όσοι μιλούν για ανανεωμένη Σερβία ας προσέξουν και τις αλλαγές στην Ελλάδα».

«Ήρωες είναι οι πιλότοι και οι πυροσβέστες»

Η πόλη του Θοδωρή Βλάχο ο Βόλος καίγεται τις τελευταίες ημέρες όπως και πολλές περιοχές στη χώρα. Το μυαλό των παιδιών της ομάδας και του προπονητή είναι και στην Ελλάδα όπως και το 2021 όταν καίγονταν η Εύβοια και η Αττική και κέρδιζαν το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Θοδωρής Βλάχος παρακολουθεί τις εξελίξεις από την Φουκουόκα και υποκλίνεται στους πυροσβέστες και στους πιλότους: «Το έχει η μοίρα μας. Όποτε παίζουμε και διεκδικούμε μετάλλιο η Ελλάδα είναι στις φλόγες. Είναι τραγικό. Φέτος χάθηκαν και άνθρωποι.

Με συγκλόνισε ο θάνατος των δύο πιλότων του Canandair. Οι ήρωες είναι αυτά τα παιδιά, οι πιλότοι που χάθηκαν στο καθήκον, και οι πυροσβέστες που δίνουν τα πάντα για να προστατέψουν τις ζωές και τις περιουσίες του κόσμου. Ήρωες είναι αυτοί και όχι οι παίκτες μου.

Εμείς κάνουμε το… χόμπι μας. Κάνουμε αυτό που αγαπάμε τόσο πολύ. Θέλουμε να φτάσουμε στην κορυφή για να τους αναπτερώσουμε το ηθικό. Κουράγιο σε όλους τους Έλληνες».

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα