«Υπήρξε ένα καταστροφικό γεγονός»: Μαθεύτηκε η αιτία που σκότωσε τους 5 επιβάτες του μοιραίου υποβρύχιου Titan

Υποβρύχιο Titan: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του υποβρυχίου Titan κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού και ο χειρότερος φόβος των συγγενών επιβεβαιώθηκε.

Αυτή είναι η αιτία

Η αιτία που σκότωσε τους 5 επιβάτες ήταν το βάρος του ωκεανού που συνέθλιψε το μοιραίο υποβρύχιο που σύμφωνα με τους ειδικούς είχε κάποιο ρήγμα που στην συνέχεια αυτό οδήγησε σε καταστροφή έκρηξη.
Ένα τηλεχειριζόμενο όχημα του καναδικού Horizon Arctic ήταν αυτό ανακάλυψε την ουρά του υποβρυχίου περίπου 1.600 πόδια (487 μέτρα) από την πλώρη του Τιτανικού στον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού.

Ερωτηθείς εάν το μοιραίο υποβρύχιο θα μπορούσε να είχε συγκρουστεί με τον Τιτανικό, ο Carl Hartsville του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole δήλωσε ότι τα κομμάτια του υποβρυχίου βρέθηκαν σε μια περιοχή όπου δεν υπάρχουν συντρίμμια του Τιτανικού.

«Εκεί είναι ένας λείος πυθμένας. Από όσο γνωρίζω και οτιδήποτε έχω δει, δεν υπάρχουν συντρίμμια του Τιτανικού σε αυτήν την περιοχή. Τα συντρίμμια του υποβρυχίου Titan βρίσκονται «200+ μέτρα» από την πλώρη του ναυαγίου του Τιτανικού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Βρέθηκαν πέντε διαφορετικά κομμάτια συντριμμιών

Ο Paul Hanken, ένας ειδικός σε θέματα θάλασσας, δήλωσε ότι οι διασώστες βρήκαν «πέντε διαφορετικά μεγάλα κομμάτια συντριμμιών που μας είπαν ότι ήταν τα συντρίμμια του Titan».

Τα συντρίμμια είναι «αποτέλεσμα μιας καταστροφικής απώλειας πίεσης στον θάλαμο». Ανάμεσά τους, μια κωνική μύτη, έξω από το κύτος πίεσης, και ένα μεγαλύτερο πεδίο συντριμμιών.

«Βρήκαμε το μπροστινό άκρο του κύτους πίεσης. Αυτή ήταν η πρώτη ένδειξη ότι υπήρξε ένα καταστροφικό γεγονός. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να χαρτογραφήσουμε πλήρως αυτό που υπάρχει εκεί κάτω», πρόσθεσε.

Τι λέει ο αντιναύαρχος

Ο αντιναύαρχος John Mauger πρόσθεσε ότι «δεν φαίνεται να υπάρχει καμία σύνδεση» μεταξύ των υποβρύχιων θορύβων που ανιχνεύθηκαν στην αποστολή έρευνας και διάσωσης και της τοποθεσίας στον πυθμένα της θάλασσας.

Αυτή ήταν μια «καταστροφική έκρηξη» του σκάφους που θα είχε «δημιουργήσει έναν σημαντικό ήχο εκεί κάτω που θα είχαν πάρει οι σημαδούρες του σόναρ», τόνισε.

Αυτό εξηγείται στο ότι υπήρχαν δύο κομμάτια συντριμμιών: το ένα περιείχε την κωνική μύτη από τιτάνιο, το άλλο το κομμάτι της ουράς του – υποδηλώνοντας ότι το σκάφος διαλύθηκε.

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ποιος ήταν ο χρόνος της έκρηξης», είπε στους δημοσιογράφους ο αντιναύαρχος Mauger.

Οι αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν εάν θα μπορέσουν να ανασύρουν τα πτώματα των μελών του πληρώματος. «Αυτό είναι ένα απίστευτα αδυσώπητο περιβάλλον», είπε.

Ο θάνατος του πενταμελούς πληρώματος φαίνεται πώς ήταν ακαριαίος.

Η αμερικανική ακτοφυλακή θα συνεχίσει να ερευνά τον χώρο όπου βρέθηκαν τα συντρίμμια, ενώ σκάφη και προσωπικό θα αποστρατευτούν τις επόμενες 24 ώρες.

Δείτε το παρακάτω βίντεο

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα