Ξημέρωσε μαύρη μέρα στην Ελλάδα:ΚΤΕΛ συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Νεκρός 19χρονος, έξι τραυματίες-Σοκαριστικές εικόνες

Δυστυχώς, άσχημη μέρα ξημέρωσε αφού τροχαίο δυστύχημα με νεκρό και τραυματίες, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης στο ύψος του Πλαταμώνα όταν ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ συγκρούστηκε με δύο ΙΧ.

Τι συνέβη

Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος 19 ετών να χάσει τη ζωή του, ενώ ακόμη έξι τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όλοι οι τραυματίες είναι 19 έως 25 ετών, ενώ οι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πρόκειται για έναν 23χρονο και ένα 28χρονος εκ των οποίων ο ένας χειρουργείται ενώ και ο δεύτερος θα χειρουργηθεί μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων στις οποίες υποβάλλεται. Η κατάστασή και των δύο είναι κρίσιμη.

Ο οδηγός του ΚΤΕΛ έχει συλληφθεί.

Πώς συνέβη το δυστύχημα

Τοι δυστύχημα συνέβη στις 01.30 τα ξημερώματα της Κυριακής στην ΠΑ.ΘΕ. στην έξοδο της σήραγγας, στο ύψος του Πλαταμώνα, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Αθήνα, έπεσε πάνω σε δύο ΙΧ επιβατικά, τα οποία ήταν σταματημένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επί της ΠΑΘΕ.

Στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ επέβαιναν συνολικά 77 άτομα, τα οποία συνέχισαν το δρομολόγιο προς Αθήνα με άλλο υπεραστικό λεωφορείο.

ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης: Η θέση των ΙΧ ήταν τέτοια που ήταν αδύνατη η αποφυγή του δυστυχήματος

Ανακοίνωση εξέδωσαν τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε στις 1:30 τα ξημερώματα της Κυριακής στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, το λεωφορείο κινούνταν με κανονική ταχύτητα “όπως εμφαίνεται από την τηλεματική”.

“Παρά την προσπάθεια του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού, η θέση των Ι. Χ. ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η εταιρεία εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια του 19χρονου και στέλνει ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Διώροφο λεωφορείο της εταιρείας μας, με 75 επιβάτες, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, εκτελώντας το δρομολόγιο των 23.59, κινούμενο με κανονική ταχύτητα όπως εμφαίνεται από την τηλεματική, προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα επί της Εθνικής οδού Ι. Χ., μετά την έξοδο από τούνελ στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς. Παρά την προσπάθεια του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού, η θέση των Ι. Χ. ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος.

Από την αστυνομία πληροφορηθήκαμε, ότι υπάρχει ένας νεκρός εκ των παρισταμενων επιβατών Ι. Χ. Οι επιβάτες του λεωφορείου είναι ΌΛΟΙ καλά, όπως και ο οδηγός και όλοι αφιχθησαν στον Κηφισό στις 9 πμ της Κυριακής, με λεωφορεία που έστειλε άμεσα η εταιρεία μας. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από τις αρχές.

Η εταιρεία μας εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της, για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών”.

Βίντεο λίγα δευτερόλεπτα μετά το δυστύχημα:

Related posts

Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ο Τάσος Αρνιακός: «Η ανάσα έρχεται από την Δευτέρα…» – Καιρικό σφυροκόπημα μέχρι το Πάσχα

«Έτρεμε ολόκληρος ο 7χρονος»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την 44χρονη που πέθανε ξαφνικά σε βόλτα με τον γιο της

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»