“Βοηθήστε με! Βοηθήστε με!”: τα τελευταία λόγια μιας γυναίκας καμικάζι πριν ανατινάξει τον εαυτό της

Forensics of the French police search for evidences outside a building in the northern Paris suburb of Saint-Denis, on November 18, 2015, where French Police special forces raided an appartment, hunting those behind the attacks that claimed 129 lives in the French capital five days ago. French police said the assault had concluded on an apartment in northern Paris on Wednesday in which at least two jihadists were killed and seven arrested. AFP PHOTO / ERIC FEFERBERGERIC FEFERBERG/AFP/Getty Images

Η πρώτη γυναίκα καμικάζι που έδρασε ποτέ στην Ευρώπη φώναξε “Βοηθήστε με, βοηθήστε με!” στην αστυνομία ακριβώς πριν ανατινάξει τον εαυτό της.

Η ξανθιά γυναίκα, που ονομάζεται Hasna Aitboulahcen, λέγεται ότι είναι η ξαδέλφη του Abdelhamid Abaaoud, του υποτιθέμενου εγκέφαλου της ISIS, υπεύθυνο για το λουτρό αίματος στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 132 άνθρωποι.

Καθώς οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας συνοδεύονταν από στρατιώτες, μετακινήθηκαν προς ένα διαμέρισμα στο Saint-Denis, ένα βόρειο προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου φημολογείτο ότι κρυβόταν ο Abaaoud, εμφανίστηκε η γυναίκα σε ένα παράθυρο λίγο μετά τις έξι το πρωί.

Πιστεύεται ότι ο Abaaoud σκοτώθηκε επίσης σε επιδρομή χθες το πρωί, όμως οι γαλλικές αρχές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει το θάνατο.

Χρησιμοποιήθηκαν καλάσνικοφ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, αλλά μετά από μιάμιση ώρα έντονων ανταλλαγών πυροβολισμών, υπήρξε μια παύση στις μάχες.

Τότε η γυναίκα κοίταξε κάτω από το ένα παράθυρο διαμερίσματός στον τρίτο όροφο και φώναξε “Βοηθήστε με! Βοηθήστε με!”

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε όσα έζησε στη Le Parisien: “Κατά τη διάρκεια της παύσης πυροβολισμών για 10 ή 15 λεπτά, άκουσα μια γυναίκα να φωνάζει: “Βοήθεια, βοήθεια, βοηθήστε με!”

“Η αστυνομία της ζήτησε να αποκαλύψει την ταυτότητά της, και να δείξει το πρόσωπό της. Κρατούσε τα χέρια της ψηλά αλλά δεν αποκάλυψε το πρόσωπό της.

Έκρυψε τα μάτια της, και στη συνέχεια τα σήκωσε και πάλι αρκετές φορές. Η αστυνομία της φώναζε: ‘Κράτα τα χέρια στον αέρα, αλλιώς θα πυροβολήσουμε.’

Οι πυροβολισμοί επαναλήφθηκαν. Οι αστυνομικοί πυροβολούσαν από την ταράτσα του απέναντι κτιρίου. Ξαφνικά υπήρξε μια τεράστια έκρηξη. Ήταν ίσως η γυναίκα που ανατίναξε τον εαυτό της.

Τα τζάμια σπάσανε. Πολλά από τα αντικείμενα από το διαμέρισμα πετάχτηκαν στο δρόμο, καθώς και κομμάτια ανθρώπινης σάρκας, Είναι ακόμα εκεί. Μπορείτε να δείτε ένα κομμάτι του κεφαλιού, του δέρματος, των πλευρών.”

Η γυναίκα καμικάζι φώναξε “Ο Θεός είναι μεγάλος” στα αραβικά πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά της και σκοτωθεί για την ISIS, σύμφωνα με τη MailOnline.

Μια άλλη αυτόπτης μάρτυρας έδωσε στη MailOnline την πρώτη πλήρη περιγραφή της γυναίκας που ανατίναξε τον εαυτό της τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Δήλωσε ότι κάπνιζε στο δρόμο το απόγευμα πριν από την επιδρομή, όταν την είδε να περνάει με τα πόδια για να αγοράσει ένα πακέτο στο κοντινό KFC.

“Δεν ήταν όμορφη. Φορούσε ένα τζιν μπουφάν και τζιν και ένα λευκό μαντήλι. Δεν πίστευα ότι φαινόταν Γαλλίδα, ίσως Βραζιλιάνα”, είπε.

“Είχε κατσαρά μαλλιά και δεν φορούσε μαντίλα. Είχε φυσιολογικό βάρος και περίπου 1,75 εκατοστά ύψος.

Πιστεύεται ότι η 26χρονη ήταν υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες.

Συνολικά επτά ύποπτοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιδρομής, που άφησαν το κτίριο, γεμάτο με τρύπες από σφαίρες.

Ένας δεύτερος τρομοκράτης σκοτώθηκε από την αστυνομία από ελεύθερο σκοπευτή στην επιδρομή, και πιστεύεται ότι ο Adbelhamid Abaaoud σκοτώθηκε επίσης.

Περισσότερα από 100 οπλισμένοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα στο Saint-Denis, πιστεύοντας ότι ο 27χρονος βέλγικης καταγωγής ηγέτης των τζιχαντιστών θα ήταν μέσα.

Δύο ανώτεροι υπάλληλοι της υπηρεσίας πληροφοριών δήλωσαν στην Washington Post ότι ο ηγέτης σκοτώθηκε στο εσωτερικό του κτιρίου και αναγνωρίστηκε από ιατροδικαστές.

Ωστόσο, οι γαλλικές αρχές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει το θάνατο.

Ο Γάλλος εισαγγελέας Francois Molins δήλωσε χθες το βράδυ ότι οι δύο τρομοκράτες που σκοτώθηκαν στην επιδρομή δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί λόγω της κατάστασης των σωμάτων. Δεν έκανε καμία αναφορά στις δηλώσεις των υπηρεσιών πληροφοριών.

Η επιδρομή τραυμάτισε πέντε Γάλλους αστυνομικούς και σκοτώθηκε ένας σκύλος της αστυνομίας, ο επτάχρονος Diesel. Διεξήχθη όταν οι υπηρεσίες ασφαλείας έλαβαν μια πληροφορία τη Δευτέρα, ότι ο Abaaoud βρισκόταν σε γαλλικό έδαφος.

Πολυάριθμα σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή Saint-Denis εκκενώθηκαν, καθώς και η γραμμή 13 του μετρό – που κατευθύνεται στο κέντρο της πόλης – έκλεισε.

Credit: dailymail.co.uk

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»