Βιβλικές καταστροφές: Πλημμύρισε το νοσοκομείο Βόλου, ακυρώθηκαν 18 προγραμματισμένες χημειοθεραπείες

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείου του Βόλου, λόγω της κακοκαιρίας Daniel, καθώς τα νερά σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, μπήκαν στο τμήμα με τις χημειοθεραπείες.

Το νοσοκομείο βρίσκεται υπό κατάρρευση καθώς πέφτουν σοβάδες και έχει πλημμυρίσει μέχρι και ο χώρος που φυλάσσονται τα φάρμακα για χημειοθεραπείες, σύμφωνα με καταγγελία.

Ακυρώθηκαν προγραμματισμένα χειρουργεία

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο του Βόλου, Κωνσταντίνος Μηνδρινός, αναφέρει στην ΕΡΤ πως «δεν έχουμε ενημέρωση που μπορεί να μεταφερθούν ασθενείς, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται σε χώρο του νοσοκομείου όπου φυλάσσονται τα φάρμακα για χημειοθεραπείες και έχει γεμίσει νερά».

Στην ερώτηση δημοσιογράφου αν οι χημειοθεραπείες είναι κάτι που διακόπτεται ή που αναβάλλεται ή αν γίνονται ενώ συνεχίζει να πέφτει το νερό, ο Κ. Μηνδρινός απαντησε πως «δεν μπορεί ο συνάδελφος να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του…διακόπτεται χωρίς την ευθύνη τη δίκη μας, των εργαζομένων. Δεν μπορούν να δουλέψουν, δεν μπορούν να γίνουν τώρα χημειοθεραπείες. Πέφτει συνεχώς νερό μέσα στο στο τμήμα. Στους θαλάμους των ασθενών δεν υπάρχει πρόβλημα, οι εργαζόμενοι με προστατευτικό εξοπλισμό σκέπασαν τα μηχανήματα για να μην πάθουν ζημιά».

Για να προσθέσει, «φανταστείτε ένα νοσοκομείο όπου στάζουν τα ταβάνια, πέφτουν ψευδοροφές και σοβάδες. Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη».

Related posts

Κώστας Ηλιάκης: 18 χρόνια μετά από τον θάνατο του Έλληνα σμηναγού από τουρκικό F-16

Σαν σήμερα 19 Μαΐου: Η Γενοκτονία των Ποντίων στη σκληρότερη φάση της

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς