Βίντεο δείχνει γυναίκα να χαστουκίζει την ανήμπορη ηλικιωμένη με άνοια που φροντίζει

Mία γυναίκα που είχε αναλάβει να φροντίζει μια ηλικιωμένη με άνοια καταγράφηκε σε μια κρυφή κάμερα να την χτυπάει επανειλημμένα.

Στο βίντεο, η εργαζόμενη Stacey George, ηλικίας 46 ετών, χτυπά επανειλημμένα την 78χρονη συνταξιούχο πριν τραβήξει την κουβέρτα της, αφήνοντας τα πόδια της γυμνά.

Η 46χρονη Gina Owen, αναγκάστηκε να παρακολουθήσει τη φρίκη από το γραφείο της, καθώς η μητέρα της, η Sabina Marsden, έπεσε θύμα κακοποίησης στο ίδιο της στο σπίτι, στο Kettering του Northamptonshire.

Παρακολούθησε το περιστατικό που ξεδιπλώθηκε μέσα από κρυφές κάμερες του σπιτιού, οι οποίες έστειλαν το υλικό σε απευθείας μετάδοση στο κινητό της τηλέφωνο.

Η αδερφή της κας Owen, η Mandy, είχε φύγει από το σπίτι μόλις 10 λεπτά πριν η πρώην υπάλληλος επιτεθεί στην άτυχη συνταξιούχο, λέγοντάς της: «Bρωμάς».

Στο πλάνο ακούγεται η κα Owen να λέει στη γυναίκα που φρόντιζε τη μητέρα της: “Stace, πρέπει να σου πω να φύγεις. Υπάρχει μια κάμερα εγκατεστημένη εδώ και σε είδαμε να χαστουκίζεις τη μητέρα μου το πρωί, να της τραβάς την κουβέρτα της και να της λες ότι βρωμάει.”

Η George απολύθηκε και από την εταιρεία που την έστειλε στο σπίτι μετά την δημοσίευση της επίθεσης.

“Παρακολούθησα την επίθεση ζωντανά από το τηλέφωνο μου. Εξοργίστηκα όταν είδα κάτι τέτοιο.”

“Η μαμά μου είναι ένα υπέροχο άτομο και δεν αξίζει κάτι τέτοιο.”

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: “Ερευνήσαμε αναφορές για την επίθεση στο Kettering που έλαβε χώρα στις 13 Ιουνίου του 2017.”

“Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα και ανασκόπηση όλων των αποδεικτικών στοιχείων, μια 46χρονη γυναίκα κατηγορείται για επίθεση σε ηλικιωμένη.”

“Η προστασία των ευάλωτων ατόμων αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα για την αστυνομία.”

Οι αδελφές Owen και Mandy Aston, 48 ετών, φροντίζουν τη μητέρα τους τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα, αλλά χρειάζονται κάποιον να τη φροντίζει και κατά τη διάρκεια της ημέρας αφού ο πατέρας τους Malcolm πέθανε τον Αύγουστο του 2015.

Άρχισαν να υποψιάζονται ότι η μητέρα τους είχε υποστεί κακοποίηση μετά από μια πτώση της και τελικά εγκατέστησαν τις κάμερες στο σπίτι της.

Η κ. Owen είπε: “Θεωρήσαμε πως η πτώση της οφειλόταν στην άνοιά της.”

“Σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι εκεί έξω που βιώνουν τέτοιες καταστάσεις και είτε είναι πολύ φοβισμένοι για να προχωρήσουν σε καταγγελία ή δεν έχουν τα αποδεικτικά στοιχεία.”

Η Mandy είπε ότι το προαίσθημα για την επίθεση το όφειλαν στον πατέρα τους.

Είπε: “Τώρα που το ξανασκέφτομαι, νομίζω πως ήταν σαν να προσπαθούσε να μας πει κάτι…”

“Υποσχεθήκαμε στον μπαμπά μας όταν πέθανε ότι δεν θα αφήναμε ποτέ τη μαμά μας σε ξένα χέρια και νιώθουμε ότι δεν τηρήσαμε την υπόσχεσή μας.”

Από τότε που ανακαλύφθηκε η συμπεριφορά της πρώην υπαλλήλου, η υγεία της Sabina βελτιώθηκε σημαντικά. Μιλάει περισσότερο από όσο πριν, ενώ τρώει και κοιμάται καλύτερα.

Η Gina και η Mandy έκαναν παράπονα στους εργοδότες της George σχετικά με την ποιότητα της φροντίδας που προσέφεραν και την ανταπόκρισή τους στην επίθεση.

Ο Winner Lawal, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παροχής φροντίδας στο σπίτι με την επωνυμία Mega Care, δήλωσε ότι «απογοητεύθηκε» από τα όσα συνέβησαν και ότι όλο το προσωπικό τους εκπαιδεύεται συστηματικά για τη φροντίδα που προσφέρει.

Ο κ. Lawal δήλωσε: “Είμαστε σοκαρισμένοι και αηδιασμένοι από τις ενέργειες της πρώην υπαλλήλου μας.”

“Δεν υπήρχαν προηγούμενες ενδείξεις ότι αυτή η υπάλληλος ήταν ικανή να κάνει τόσο εξευτελιστικές πράξεις.”

διαφορετικό

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»