Βίκυ Σταμάτη | Αν μια γυναίκα είναι αληθινή κυρία φαίνεται στα δύσκολα…

Η θλιβερή περίπτωση της γυναίκας με το σύνδρομο της Μαρίας Αντουανέτας, η οποία μερικά χρόνια πριν ζούσε το παραμύθι της Σταχτοπούτας, και από `βασίλισσα` βρέθηκε στο χαμηλότερο `σκαλί`. -Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Το τελευταίο 24ωρο η Βίκυ Σταμάτη Τσοχατζοπούλου και η αίτηση διαζυγίου, είναι από τα πρώτα θέματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Χθες, η πρώην κυρία υπουργού, επέστρεψε από τις φυλακές Κορυδαλλού και μεταφέρθηκε από το σπίτι της στο Χαλάνδρι όπου διέμενε τον τελευταίο καιρό με ταξί, συνοδευόμενη πάντα από άντρες της ασφάλειας. Λίγο πριν, είχε κλειστεί στο διαμέρισμά της φωνάζοντας ότι δε θα έβγαινε, αν δεν έφευγαν οι δημοσιογράφοι.

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν μαζί με το βίντεο, βλέπουμε την – δεν ξέρω πώς να τη χαρακτηρίσω – ας χρησιμοποιήσω τον όρο συναισθηματικά φορτισμένη, Βίκυ Σταμάτη, να κάνει μια άσεμνη χειρονομία προς τους δημοσιογράφους, υψώνοντας το μεσαίο της δάχτυλο.

Δεν μπορώ να πω ότι σοκαρίστηκα… Μεγαλώνοντας, με τις διάφορες εμπειρίες ζωής δύσκολα κάτι με εκπλήσσει… Η σκέψη όμως που ήρθε στο μυαλό μου είναι η εξής: Η αληθινή Κυρία φαίνεται στα δύσκολα… Τόσο στην άνοδο αλλά κυρίως στην πτώση της… Εκεί κρίνονται όλα… Όταν πια δεν έχεις τίποτα φαίνεται ο αληθινός εαυτός…

Επειδή στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο και όλα μπορούν να ανατραπούν από τη μια στιγμή στην άλλη, θέλησα να γράψω για την περίπτωση μιας γυναίκας η οποία μερικά χρόνια πριν ζούσε το παραμύθι της Σταχτοπούτας. Ένα κορίτσι που στο χωριό της το φώναζαν Κούλα και που αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό της…

Στα 19 της χρόνια, ήρθε στην Αθήνα για να δώσει εξετάσεις στη Νοσηλευτική Σχολή του Στρατού. Μπορεί να μην πέτυχε εκεί αλλά η μοίρα της επιφύλασσε να διοριστεί στη ΔΕΗ και να γνωρίσει τον παντοδύναμο – τότε-υπουργό Εσωτερικών, Ακη Τσοχατζόπουλο. Λέγεται ότι η γνωριμία τους έγινε το 1994 σε μια εκδήλωση και ότι λίγο αργότερα, η γοητευτική Βίκυ τον επισκέφτηκε στο πολιτικό γραφείο του με αίτημα τη μετάθεσή της στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΗ. Σύντομα βρέθηκε στην αγκαλιά του και κατά κάποιον τρόπο επαναλήφθηκε η ιστορία Παπανδρέου – Λιάνη, καθώς ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν ακόμα παντρεμένος με τη Γερμανίδα Γκούντρουν. Η Βίκυ Σταμάτη, ωστόσο, σύμφωνα με διάφορες κακεντρέχειες, δήλωνε σύντροφός του…

Ηρθε η μέρα που το ερωτευμένο ζευγάρι, αρραβωνιάζεται στο Beau Brummel της Κηφισιάς, ενώ στις 12 Ιουλίου του 2004, στον ορθόδοξο καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου στο Παρίσι ενώνεται με τα ιερά δεσμά του γάμου. Η δεξίωση – η οποία φημολογείται ότι στοίχισε κάποια εκατομμύρια ευρώ- στο διάσημο ξενοδοχείο Four Seasons George V στο Παρίσι, προκάλεσε σε μεγάλο βαθμό την κοινή γνώμη.

Όλοι μιλουσαν για το success story της κοπέλας από την επαρχία με το σύνδρομο της Μαρίας Αντουανέτας, που μετακόμισε στο νεοκλασικό κτίριο στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Μπορεί να μην εμφανιζόταν συχνά με το σύζυγό της σε events, ωστόσο, ο πολυτελής βίος τους με το πανάκριβο lifestyle και τις αγοραπωλησίες ακινήτων ήταν αντικείμενο σχολιασμού σε πολλά δημοσιεύματα.

Η κυρία Βίκυ Σταμάτη, σε κάθε εμφάνισή της στο πλευρό του Άκη Τσοχατζόπουλου, ήταν ιδιαίτερα προσεγμένη, με άψογο hairstyling, make up… Όσο για τις ενδυματολογικές της επιλογές…κλασικές, υπέρκομψες και πανάκριβες…

Η ίδια, ήταν λάτρις των βασικών χρωματικών τόνων – με επικρατέστερο το μαύρο- των μίνιμαλ γραμμών, των κλασικών ταγέρ, των εντυπωσιακών αξεσουάρ και φυσικά των ακριβών κοσμημάτων… Αγαπημένοι οίκοι οι: Burberry, Hermes, Dior, Fendi, αλλά τα ρούχα της Ελληνίδας Celia Kritharioti.

Ο πρώην υπουργός – όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας- κρατούσε στο αρχείο του, ανάμεσα σε άλλα, και πλήρες εξοδολόγιο με τις αγορές της συζύγου του.

Η κυρία Σταμάτη όταν βρισκόταν στο εξωτερικό επισκεπτόταν boutiques με ρούχα, κοσμήματα ή αξεσουάρ. Μόνο για ένα παντελόνι σε ιταλική μπουτίκ που διέθετε το ξενοδοχείο – spa όπου διέμενε το ζευγάρι, διέθεσε 2.400 ευρώ.

Το καλοκαίρι, δε, του 2003 σε καταστήματα ρούχων στην Κηφισιά η κυρία Σταμάτη είχε ξοδέψει συνολικά 22.000 ευρώ, ενώ λίγες μέρες αργότερα ταξιδεύει στη Ρώμη όπου αγοράζει διάφορα είδη αξίας άλλων περίπου 4.000 ευρώ.

Η κυρία Σταμάτη, ήταν ξεχωριστή πελάτισσα και για γνωστό κατάστημα ρούχων του Κολωνακίου. Μάλιστα, τον Ιούνιο του 2007, της αποστέλλεται με φαξ κατάλογος με θέμα “δειγματισμός”, όπου περιγράφονται φορέματα, πουκάμισα, κολάν, μπλούζες και σακάκια γνωστών οίκων μόδας συνολικής αξίας 8.295 ευρώ, αλλά με την έκπτωση που της παρέχει το κατάστημα ο προϋπολογισμός της αγοράς κατέβαινε σε 5.806 ευρώ.

Στη λίστα με τις προτεινόμενες αγορές περιλαμβάνεται καπέλο κόκκινο Prada αξίας 220 ευρώ, μαύρη βερμούδα αξίας 245 ευρώ, κίτρινο πουκάμισο Celine 610 ευρώ και φόρεμα γκρι Dona Karan αξίας 2.345 ευρώ.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο από το αρχειακό υλικό αν και ποια από τα προτεινόμενα είδη που αγόρασε η κυρία Σταμάτη για την γκαρνταρόμπα της.

Ποιος περίμενε ότι τις ημέρες διεξαγωγής της δίκης, η Βίκυ Σταμάτη δε θα θύμιζε σε τίποτα εκείνη τη λαμπερή γυναίκα που άλλοτε ήταν σαν βγαλμένη από το Vanity Fair. Η νέα της εικόνα δε είναι τόσο διαφορετική και είναι λογικό άλλωστε, μετά από αυτή τη φοβερή ανατροπή στη ζωή της.

Μια θλιβερή εικόνα…Ειλικρινά, δεν ξέρω τι είναι χειρότερο να συμβεί σε κάποιον… Να ζήσει “μεγαλεία”, έστω και για κάποια φάση της ζωής του και μετά να τα χάσει όλα ή να μην τα ζήσει ποτέ; To σίγουρο είναι πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και πως ακόμα και μια “βασίλισσα” αν δεν φερθεί συνετά, μπορεί να βρεθεί στο χαμηλότερο σκαλί…

Πηγή στοιχείων της δικογραφίας:

tanea.gr

κλικ

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα