Βαριά “καμπάνα” της δικαιοσύνης: Πρόστιμο 31.000 ευρώ στον άνδρα που έσερνε τον σκύλο του από το αγροτικό

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε τελικά τη Δευτέρα ένας 75χρονος που έσερνε το σκύλο του από το αγροτικό. Η δικαιοσύνη όμως μίλησε.

Τι αποφάσισε η δικαιοσύνη

Η σύλληψη έγινε από άντρες στο Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς μετά από καταγγελία περιπατητών στην περιοχή, οι οποίοι το απόγευμα της Κυριακής ανέφεραν στην ΕΛΑΣ πως είδαν τον συνταξιούχο να σέρνει το σκύλο του στο δρόμο δεμένο από τον προφυλακτήρα του αγροτικού αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ζώου.

Σε βάρος του 75χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθερία, ο 75χρονος υποστήριξε ότι όλα συνέβησαν από ατύχημα και πως δεν έσερνε τον σκύλο, αλλά τον έδεσε πάνω στην καρότσα από την οποία έπεσε κατά την κίνηση του οχήματος ενώ τον μετέφερε από τον Ρακοπόταμο που διατηρεί ποιμνιοστάσιο.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο σκύλος, τον οποίο είχε από κουτάβι, εκδήλωσε επιθετική συμπεριφορά και του έφαγε μια προβατίνα, όπως και κότες στο παρελθόν

Related posts

Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ο Τάσος Αρνιακός: «Η ανάσα έρχεται από την Δευτέρα…» – Καιρικό σφυροκόπημα μέχρι το Πάσχα

«Έτρεμε ολόκληρος ο 7χρονος»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την 44χρονη που πέθανε ξαφνικά σε βόλτα με τον γιο της

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»