Βαριά καμπάνα: Τι συνέβη με τους«νταήδες» από το Αρσάκειο για το περιστατικό βίας στον 15χρονο-Οι πρώτες δηλώσεις

Αποβολή στους μαθητές που εμπλέκονται στο bullying στο ιδιωτικό σχολείο εις βάρος του 15χρονου ανήλικου συμμαθητή τους.

Αλλάζουν σχολείο οι μαθητές

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κ», ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μετά από σχεδόν 12ωρη συνεδρίαση, αποφασίστηκε την αποβολή από το σχολείο των εμπλεκόμενων μαθητών της τρίτης γυμνασίου, καθώς και ενός ακόμη μικρότερης τάξης, που είχε σουγιά στο σχολείο. Η απόφαση αυτή εστάλη στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η καθυστέρηση της ανακοίνωσης της συγκεκριμένης απόφασης αφήνει περιθώριο όχι μόνο για τροποποίηση της απόφασης αλλά και ανακοίνωσή της στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Μετά την ΕΔΕ φέρεται να τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ο καθηγητής επειδή δεν εκτελούσε σωστά τη δουλειά του. Εκπαιδευτικοί του σχολείου δήλωσαν στην εφημερίδα ότι η ΕΔΕ δεν έχει ολοκληρωθεί και η απόφαση της διαθεσιμότητας αν και πιθανή δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Τι είπε η δικηγόρος του 15χρονου

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου μαθητή, κ. Σπύρος Δημητρίου μίλησε στο Newsbomb.gr για την καταγγελία ανθρωποκτονίας αλλά και την στάση που κρατάει τόσο το σχολείο όσο και οι γονείς των νταήδων μαθητών όλο αυτό το διάστημα.

«Ο εισαγγελέας θα κρίνει την απόπειρα ανθρωποκτονίας. Υπάρχουν στοιχεία. Ο μαθητής περιδέθηκε με πετονιά στον λαιμό και περιεσφήχθη τόσο έντονα που πέρασε η πετονιά από το δέρμα και παραλίγο να του προκαλέσει ασφυξία. Έχει κριθεί από τον ιατροδικαστή ότι θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο για τη ζωή του», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος.

«Θα γνωματεύσει ιατροδικαστής και θα κάνουμε μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει ο εισαγγελέας.», τόνισε ο Σπύρος Δημητρίου για το πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα με την οικογένεια του 15χρονου.

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο το σχολείο αντιμετωπίζει το περιστατικό ο ίδιος αναφέρει πώς «προσπαθεί να υποβαθμίσει το περιστατικό, ούτε ανθρώπινα να ρωτήσουν πώς είναι η υγεία του» ενώ οι γονείς των νταήδων «δεν έχουν έρθει σε επαφή με κανέναν» προσπαθώντας και εκείνοι να κάνουν το περιστατικό πιο ελαφρύ από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Ο 15χρονος μαθητής βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ, όπως περιγράφει ο Σπύρος Δημητρίου και οι γονείς είναι εξοργισμένοι με τα όσα συνέβησαν και έβλαψαν το παιδί τους.

Related posts

Ραγίζουν καρδιές στην Κρήτη: Ο 17χρονος γιος τους “έφυγε” σε τροχαίο & γέμισαν μηνύματα τη στάση να θυμούνται όλοι

Θρήvoς στην Αστυνομία: Πέθανε μπροστά στον άντρα της 46χρονη αξιωματικός, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού

Της ακρωτηρίασαν και τα 2 πόδια: Άσχημα νέα για την 20χρονη φοιτήτρια στην Πάτρα που κατέρρευσε μέσα στη Σχολή της