Βαραίνουν οι κατηγορίες: Αυτοί είναι οι τρεις συνεργάτες του Πατέρα Αντώνιου που είναι στο στόχαστρο-Τι ανακοίνωσε το νέο Δ.Σ

Η υπόθεση της Κιβωτού έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και το πανελλήνιο διαβάζει και ακούει συγκλονισμένο τις εξελίξεις. Ο Πατέρας Αντώνιος βρίσκεται στο στόχαστρο και από όταν άρχισαν να ανοίγουν τα στόματα ολοένα και περισσότερες μαρτυρίες έρχονται στο φως, τόσο για εκείνον όσο και για τα κοντινά του πρόσωπα.

Οι συνεργάτες του Πατέρα Αντώνιου

Ένα ζευγάρι εργαζομένων στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στα Γιάννενα και ακόμη ένας στον Κολωνό είναι οι στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου που ερευνώνται, μετά τη σωρεία καταγγελιών για τις φρικτές συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων παιδιών.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, πρόκειται για τους συνεργάτες Π.Σ. και την Α.Θ. από τη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στα Γιάννενα και τον Π.Μ. που εργάζεται στη δομή του Κολωνού. Πιο συγκεκριμένα, ο Π.Σ. εργάζεται ως παιδαγωγός, είναι πρώην τρόφιμος της δομής και εις βάρος του έχουν γίνει πολλές καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και για τιμωρίες κατά των παιδιών.

Ακόμη, η Α.Θ. είναι η υπεύθυνη της δομής της Κιβωτού του Κόσμου στα Γιάννενα και σύζυγος του Π.Σ., η οποία γνώριζε για τις κακοποιήσεις αλλά δεν έκανε ούτε καταγγελία για τη δράση του ούτε προσπάθησε να προστατέψει τα παιδιά.

Όσον αφορά τον τρίτο συνεργάτη του πατέρα Αντωνίου, είναι ο εργαζόμενος της δομής στον Κολωνό Π.Μ., ο οποίος δεν έχει ασκήσει σωματική βία αλλά ψυχολογική, αφού στις καταγγελίες χαρακτηρίζεται ως νευρικός και απότομος.

Όλοι τους βρίσκονται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης και αναμένεται να καταθέσουν όσα γνωρίζουν και φέρονται να έχουν κάνει από τις καταγγελίες παιδιών και εργαζομένων. Ήδη έχει ανοίξει «ο ασκός του Αιόλου» με τις καταθέσεις, αφού σήμερα μίλησε ενώπιον των Εισαγγελέων Ανηλίκων ένας πρώην εργαζόμενος της Κιβωτού του Κόσμου.

Την πρώτη του ανακοίνωση εξέδωσε το νέο ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ως πρώτο μέλημα η προστασία των παιδιών και ότι η Κιβωτός θα συνεργαστεί με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα.

Η ανακοίνωση του νέου ΔΣ

«Με μοναδικό γνώμονα την ευημερία των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου», αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία και με απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της πολιτείας αναλαμβάνοντας την μεταβατική διοίκηση του φορέα.

Πρώτο μέλημα μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών.

Για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο.

Επίσης, οργανώνεται ομάδα με έμπειρα στελέχη διοίκησης και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών για να διασφαλιστεί η σωστή καθημερινή λειτουργία των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου».

Παράλληλα, είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού στην κοινωνία των πολιτών.

Θα ακολουθήσουν τακτικές ενημερώσεις.»

Related posts

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»

Με κλώσες παρομοιάζει τις γυναίκες ο Μητροπολίτης Κοζάνης :«Να γυρίσουν σπίτια τους, να μαζέψουν τα παιδιά τους»