Βάλαμε βηματοδότη αλλά δεν τα κατάφερε: Θρήνος για τον θάνατο της 15χρονης μαθήτριας – «Έφυγε» από ανακοπή καρδιάς

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος της 15χρονης  που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή και κανένας συμμαθητής και φίλος δεν μπορεί να το πιστέψει.

Ήταν εκδρομή όταν συνέβη

Η νεκροψία – νεκροτομή αναμένεται ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις «δείχνουν» ότι το άτυχο κορίτσι υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Όλα συνέβησαν περίπου στη 1 τα ξημερώματα όταν η 15χρονη δεν αισθάνθηκε καλά και στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις της. Στο χώρο βρισκόταν ένας γιατρός, φίλος των εκπαιδευτικών που συνόδευαν τους μαθητές στην εκδρομή και άμεσα πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στο κορίτσι και το επανέφερε στη ζωή.

Ωστόσο, λίγο αργότερα σημειώθηκε το δεύτερο επεισόδιο, και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να την κρατήσουν στη ζωή επί περίπου δύο ώρες, όμως δεν τα κατάφεραν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι γονείς της 15χρονης που έφτασαν από την Αθήνα, ενημερώθηκαν από τους ψυχολόγους για τα όσα συνέβησαν και πλέον, αναμένουν τη νεκροψία – νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

Σημειώνεται πως οι πρώτες ενδείξεις «δείχνουν» ανακοπή καρδιάς, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το κορίτσι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Δεν κατάφερε να σωθει

Τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού του Γενικού νοσοκομείου Τρικάλων προκειμένου να καταφέρουν να επαναφέρουν στη ζωή την 15χρονη περιέγραψε ο διοικητής, Κώστας Γρηγορίου.

«Ξεκινήσαμε να της κάνουμε ΚΑΡΠΑ και στη συνέχεια τη διασωληνώσαμε. Παρουσίασε κοιλιακή μαρμαρυγή, της βάλαμε βηματοδότη αλλά δυστυχώς δεν είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μετά από δύο ώρες το κοριτσάκι κατέληξε», ανέφερε ο διοικητής, επισημαίνοντας ότι το κορίτσι ήρθε με ασθενοφόρο περίπου στη 1.17 τα ξημερώματα στα επείγοντα περιστατικά.

Οι τραγικοί γονείς της 15χρονης έσπευσαν άμεσα στο νοσοκομείο και όπως τόνισε ο κ. Γρηγορίου, ενημερώθηκαν από ψυχολόγο για το τι είχε συμβεί.

«Ο ψυχολόγος μας ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους, και οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως από τη μια στιγμή στην άλλη, έχασαν το παιδί τους», κατέληξε ο διοικητής.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα