Τσίπρας στο OPEN TV: «Παρέλαβα μια Χώρα στο Χείλος της Χρεοκοπίας και την Έφερα στην Κανονικότητα»

H οικονομία είναι το μεγάλο μου ατού. Παρέλαβα μια χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας και την έφερα στην κανονικότητα.» σχολίασε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο OPEN ΤV και την Έλλη Στάη

« Δόθηκε 1.5 δισ.ως κοινωνικό μέρισμα ή ως αναδρομικά και ζεστάθηκε η αγορά. Καταφέραμε να μη μειωθούν οι συντάξεις και να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό. Η κυβέρνηση αυτή θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στην κοινωνία. Θα φέρουμε την 13η σύνταξη. Αν δεν επανεκλεγεί αυτή η κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φέρει το ασφαλιστικό Πινοσέτ και δεν θα υπάρχουν συντάξεις.Ποιος έφερε τον ΕΝΦΙΑ; Ο ΕΝΦΙΑ θα έρθει μειωμένος μεσοσταθμικά.

Τα μέτρα λιτότητας που πήραν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ήταν στα 65 δισ. και τα δικά μας 6,5 δισ. Αυτοί άφησαν τη χώρα χρεοκοπημένη, διαλυμένη με 1 εκατομμύριο ανέργους. Βγήκαμε από τα μνημόνια. Δίνουμε προοπτική ανάπτυξης για τον τόπο.

Νομίζω ότι απόλυτα προφανές ότι θα συμβεί η ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου με μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη του 2019. Οι ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό είναι προφανείς και μεγάλες.Εγώ είμαι τέσσερα χρόνια πρωθυπουργός.

Η ευθύνη μου ήταν να μοιράσω δίκαια βάρη. Οι προηγούμενοι στις εποχές των παχέων αγελάδων μοίραζαν λεφτά. Εμείς το κάνουμε πιο δίκαια. Τώρα δείχνουμε το πραγματικό πρόσημο, το πραγματικό πρόγραμμα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά.»

Πηγή: ethnos.gr

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα