Τσίπρας για Αλβανία: «Πέραν της ΑΟΖ, μένει να λύσουμε και το θέμα των συνόρων»

Ερωτήματα από τη δήλωση του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση – Έκανε γκάφα ή αποκάλυψε ότι η Αθήνα συζητά ζήτημα συνόρων με την Αλβανία;

Μια δήλωση η οποία προκαλεί σοκ έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, έπειτα από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου η Ελλάδα έδωσε το πράσινο φως στην ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ.

Ερωτηθείς αναφορικά με τις συνομιλίες της Αθήνας με τα Τίρανα, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση. Θέματα τα οποία όμως ενώ έχουμε προχωρήσει σε ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει».

Και συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας τι θα συζητηθεί με την αλβανική κυβέρνηση στα υπόλοιπα ζητήματα της άρσης του εμπολέμου ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία, και των συνόρων. «Έδωσα λοιπόν, συμφώνησα μάλλον με τον Αλβανό ομόλογό μου, το επόμενο διάστημα οι δύο υπουργοί Εξωτερικών να εντείνουν τις προσπάθειές τους, χωρίς να έχουμε κάποια ιδιαίτερη πίεση, για να δούμε σε ποιο βαθμό θα μπορέσουμε να έχουμε μια θετική διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν».

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Τσίπρα:


Πηγή

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα