Τραγωδία στα Τέμπη: Απολογείται στον εφέτη ανακριτή ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ

Στον εφέτη ανακριτή στη Λάρισα απολογείται σήμερα Τετάρτη ο πρώην πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΣΕ, για την τραγωδία στα Τέμπη, που σημειώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου με 57 νεκρούς.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί

Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ατόμων αλλά και δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία και βαριές σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια.Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η δίωξη στον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ ασκήθηκε στα τέλη Αυγούστου και ήταν προγραμματισμένο να απολογηθεί στις 5 Σεπτεμβρίου. Όμως, εκείνη την ημέρα ξεκίνησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι πλημμύρες στη Θεσσαλία και έτσι πήρε αναβολή για σήμερα η απολογία του.

Παράλληλα το πρώην στέλεχος του ΟΣΕ διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος καθώς ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε την μετακίνηση του σταθμάρχη που ήταν σε υπηρεσία το μοιραίο βράδυ που έγινε δυστύχημα προκειμένου να μετακινηθεί από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στον ΟΣΕ.

Για αυτή την υπόθεση έχει ήδη ασκηθεί δίωξη σε 15 άτομα, δύο έχουν προφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ στη Θεσσαλία.Μέχρι στιγμής κανένα από τα ανώτερα στελέχη του ΟΣΕ δεν έχει προφυλακιστεί, ενώ σήμερα μετά και την απολογία του πρώην πρόεδρου του ΟΣΕ θα αποφασιστεί ποια θα είναι η περαιτέρω μεταχείριση του.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα