Τους απονέμεται ο βαθμός αντιπτεράρχου μετά θάνατον: Έπαρση σημαίας στο Πεντάγωνο για τους δύο πεσόντες πιλότους μας

Συγκεντρωμένοι όλοι στο Πεντάγωνο για να αποδώσουν στρατιωτικές πένθιμες τιμές και μνημόσυνη δέηση για τους δύο ήρωές μας.

Έπαρση της σημαίας

Έπαρση της σημαίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Πεντάγωνο, για τους πιλότους Χρήστο Μουλά και Περικλή Στεφανίδη, που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κάρυστο, την Τρίτη.

Προς τιμήν των δύο πιλότων, η ηγεσία του υπουργείου καθώς και η στρατιωτική ηγεσία στάθηκαν σιωπηλοί κατά την διάρκεια της τελετής, μπροστά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ στα μπαλκόνια του κτηρίου βρίσκονταν στρατιωτικοί σε ένδειξη φόρου τιμής. Έγινε τιμητική έπαρση της Ελληνικής Σημαίας, η οποία θα κυματίζει μεσίστια λόγω του τριήμερου πένθους που έχει κηρυχθεί.

Το στρατιωτικό προσωπικό του ΥπΕΘΑ πέταξε στον αέρα τα στρατιωτικά καπέλα αποχαιρετώντας τους δύο ηρωικώς πεσόντες κυβερνήτες, που ρίχτηκαν με αυταπάρνηση στη μάχη ενάντια στην πύρινη λαίλαπα της Καρύστου.

Μετά την τελετή, τελέστηκε μνημόσυνο και τρισάγιο στον ιερό ναό που βρίσκεται μέσα στους χώρους του στρατοπέδου Παπάγου.

Δείτε τη συγκινητική τελετή

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα